Regressietherapie – Regressie leren

Vroegboekkorting van €45,00!
Uniek in Europa! €395,00 incl. BTW

Cursussen starten op:

2016 : 26 november zaterdag te Gent
Op zaterdag 26 november. Cursus wordt in het Nederlands gegeven. Beperkte plaatsen vrij. Schrijf je nu onderaan in!
2016 : 10 december zaterdag te Antwerpen
Op zaterdag 10 december. Cursus wordt in het Nederlands gegeven. Beperkte plaatsen vrij. Schrijf je nu onderaan in!
2017 : 11 maart zaterdag te Gent
Op zaterdag 11 maart. Cursus wordt in het Nederlands gegeven. Beperkte plaatsen vrij. Schrijf je nu onderaan in!
2017 : 17 juni zaterdag te Antwerpen
Op zaterdag 17 juni. Cursus wordt in het Nederlands gegeven. Beperkte plaatsen vrij. Schrijf je nu onderaan in!
2017 : 14 oktober zaterdag te Hasselt
Op zaterdag 14 oktober. Cursus wordt in het Nederlands gegeven. Beperkte plaatsen vrij. Schrijf je nu onderaan in!
2017 : 25 november zaterdag te Gent
Op zaterdag 25 november. Cursus wordt in het Nederlands gegeven. Beperkte plaatsen vrij. Schrijf je nu onderaan in!
Heb je een Nederlands BTW nummer ? Dan betaal je geen 21% BTW! (intracommunautaire regeling)

regressie therapie : leer de 5 meest geavanceerde hypnose technieken!

Je leert een systematische opvolging van hypnotherapeutische technieken, waardoor je op een voorspelbare wijze de meest voorkomende problemen kan aanpakken bij je cliënten (zoals angsten, obsessies, gewoonten, verslavingen, stemmingsproblemen, eigenwaarde…).

Door regressie te leren, kun je je cliënten programmeren voor succes, door middel van inducties die ontworpen zijn om je cliënten in diepe hypnose (somnambulisme) te brengen.

Waarom zou je deze specialisatie opleiding volgen ?

  • Je leert hoe je directe suggesties nog effectiever maakt door gebruik te maken van hypnotische regressie.
  • Je leert hoe je verborgen diepte tests en overtuigers gebruikt, om te ontdekken hoe diep je cliënt in hypnose is.
  • Je leert hoe je Hypnotische Regressie Therapie en de Informed Child Technique uitvoert.
  • Je leert hoe je krachtige veranderingen kunt creëren met de Forgiveness Therapy.
  • Je leert hoe je een intern conflict en secundaire winst beëindigt met Parts Mediation Therapy.

REGRESSIETHERAPIE : HOE GAAT HET PROCES IN ZIJN WERK?

Eerste fase : voorbereiding, testen en overtuigen

Als eerste is er de fase van voorbereiding, testen en overtuiging. Deze fase is ontworpen om het mogelijk te maken de volgende belangrijke doelen te bereiken:

  • Ervoor zorgen dat je je cliënt in elke sessie op een betrouwbare en voorspelbare manier in een diepe hypnose kan brengen (het installeren van een posthypnotische trigger)
  • Je cliënten overtuigen dat hypnose hen zal helpen om de gewenste veranderingen te bereiken
  • Het teweegbrengen van directe resultaten (reeds vanaf de eerste sessie) zodat de cliënt zich gemotiveerd voelt om door te zetten met de therapie.

Om deze doelen te bereiken, dient de cliënt zorgvuldig te worden voorbereid op de eerste sessie. Dit wordt gedaan door de cliënt op de hoogte te stellen van het hypnoseproces (voorgesprek of pretalk). Suggesties die hierbij eventueel gebruikt worden dienen vooraf te worden goedgekeurd door de cliënt. Vervolgens wordt een passende hypnotische inductie gebruikt. De diepte van de trance wordt getest door middel van een verborgen test (zodat de cliënt geen falen ervaart indien het juiste niveau van hypnose nog niet is bereikt). Eventuele extra verdieping wordt uitgevoerd om een juist niveau van hypnose te bereiken – meestal somnabulisme. Nadat het niveau van hypnose is getest, wordt er een overtuiger uitgevoerd zodat de cliënt zich bewust is van het feit dat hij of zij gehypnotiseerd wordt. Je leert dus een hypnotische fenomeen uit te voeren (suggesties dichtplakken van de ogen, armlevitatie, armcatalepsie, amnesie etc…)
Vervolgens worden de vooraf afgesproken suggesties gegeven. De cliënt komt uit hypnose en ondergaat ten minste twee aanvullende testen/convincers voor post-hypnotische suggestibiliteit zoals :

– Tijdsvervorming : je cliënt krijgt het gevoel alsof de hypnose 20 minuten heeft geduurd, terwijl de sessie 60 minuten heeft geduurd. Dit bevestigt nog eens dat er echte hypnose heeft plaatsgevonden, waardoor de motivatie van je cliënt om door te zetten nog sterker wordt.

– Gevoeligheid voor een bepaalde kleur : er worden suggesties gegeven dat voor de komende dagen bv. de kleur rood je cliënt veel meer zal opvallen. Dit overtuigt je cliënt nog maar eens dat er echte hypnose heeft plaatsgevonden, wat een versterkende effect geeft op alle andere suggesties die je cliënt ontvangen heeft voor het probleem waarvoor hij behandeld wordt (Je cliënt zal dan als volgt denken : “als deze suggestie werkt, gaan alle andere suggesties ook wel werken”)

Tweede fase : Hypnotische Regressie Therapie

De tweede fase is de Hypnotische Regressie Therapie. Hierin maak je gebruik van een van de meest krachtige technieken die er beschikbaar zijn voor hypnotherapeuten. Echter, sommige hypnotherapeuten voelen zich niet op hun gemak met het gebruiken van deze techniek door een gebrek aan training.

Doorgaans wordt Regressietherapie gericht op zowel het naar boven halen van de eerste sensibiliserende gebeurtenis die de oorzaak van het probleem is en zal de cliënt in staat zijn om inzicht te krijgen in het probleem. Goed aangeleerd, is dit een van de meest krachtige technieken die een hypnotherapeut kan gebruiken. Vervolgens worden aanvullende suggesties voor verandering gegeven omdat dit een reorganisatie van het onderbewustzijn zal creëren, waardoor je cliënt hypergevoelig wordt voor suggesties die in overeenstemming zijn met het inzicht dat is verkregen tijdens de regressie therapie.

Regressie therapie elimineert trauma en verkeerde programmering uit het verleden. Regressie therapie geeft krachtige en blijvende veranderingen. Het verbetert ook de inzichten van de cliënt. Vergevingstherapie zorgt voor het verdwijnen van verbindingen naar oud gedrag & emoties. De oude patronen worden bij elkaar gehouden door verbindingen van schuldgevoel en boosheid. Deze emoties fungeren als lijm bij het bij elkaar houden van de oude patronen. Door de emotionele verbindingen te verwijderen, worden de patronen gemakkelijk verwijderd.

Derde fase : vergiffenis therapie : het vergeven van anderen

Daarom is de volgende stap de therapie Vergeving van Anderen. Deze therapie is gebaseerd op het werk van Fritz Pearls en hypnotherapeuten zoals Gerald Kein, die lesgeven in “Chair Therapy”. Veel psychotherapeuten hebben gebruik gemaakt van deze Chair Therapy. Het is een moeilijke techniek om in te zetten wanneer de client zich in de normale “wakkere” staat van bewustzijn bevindt, en de resultaten ervan zijn beperkt als dit zonder hypnose wordt toegepast. Maar sommige hypnotherapeuten hebben geleerd dat het onder hypnose veel effectiever kan worden uitgevoerd. Voor de cliënt is de persoon in de andere stoel er echt en de communicatie dat het met zich meebrengt leidt tot vergeving en wordt als zeer werkelijk ervaren. Daarna geef je directe suggesties om de verandering, waar de cliënt voor kwam, te versterken.

Vierde fase : zelfvergeving

De vierde fase van 5-PATH is zelfvergeving. Hierbij dient de cliënt zichzelf te vergeven. In deze fase krijgt de cliënt inzicht en vergeeft hij of zij zichzelf. Dit is een zeer krachtig onderdeel van het proces. Sterker nog, sommige therapeuten geloven dat de eerdere fasen er speciaal zijn om te leiden naar dit punt in de therapie. Uiteraard is dit niet het geval, maar de sessie is zo krachtig dat het vaak zo lijkt. Aanvullende suggesties worden daarom ook gegeven om de verandering waar de cliënt voor kwam, te versterken.

Vijfde fase : deelwerk of parts mediation therapy

Dan komt tot slot de vijfde fase: Parts Mediation Therapy. Deze fase was speciaal ontworpen voor het aanpakken van problemen met secundaire winst, een fenomeen waarmee alle psychotherapeuten bekend zijn. Problemen met secundaire winst kunnen worden veroorzaakt door omgevingsfactoren die het probleem of gedrag blijven versterken en voorbrengen.

Voorbeeld: een drugsgebruiker vervalt weer in het gebruiken van drugs door het verlangen om door de groep van drugsgebruikers, waarmee hij of zij voorheen omging, geaccepteerd te worden. Een ander veel voorkomend probleem dat in stand gehouden wordt door secundaire winst is chronische pijn. Zelfs wanneer de pijn onder controle wordt gehouden met behulp van hypnose (of medicatie) kan de pijn wederom optreden als de cliënt iets substantieels verloren heeft bij het bedwingen van de pijn, zoals bijvoorbeeld invaliditeitsuitkeringen, sympathie van familie en het worden vrijgesteld van ongewenst werk of ongewenste klusjes. Dit heet ‘ziektewinst’ of secundaire winst. Dit soort situaties saboteren de vooruitgang van je cliënten. Secundaire winst kan perfect aangepakt worden door parts mediation therapy.

praktische info

Kostprijs

395,00 euro incl. btw
Geniet van een vroegboekkorting van €45,00 door je ten laatste vier weken voor de opleiding in te schrijven & het bedrag volledig te storten op onderstaand rekeningnummer.

Locaties

Locatie 1 : Antwerpen

Tulip Inn
Potvlietlaan 2
2600 Berchem

Locatie 2 : Gent

Europahotel
Gordunakaai 59
B-9000 Gent

Locatie 3 : Hasselt

Taverne ’t Borrelhuis
Witte Nonnenstraat 28
3500 Hasselt

Algemeen

Inclusief
- Uitgebreide Syllabus met theorie, oefeningen en gebruiksklare teksten (scripts) + certificaat.
- Maaltijd, drank en versnaperingen zijn inbegrepen in de prijs.
Handig
De cursus mag onbeperkt worden herhaald, als opfrissing, voor €50,00.
Vooropleiding
Enige kennis van hypnose is wenselijk.
Certificaat
Bij afloop van deze cursus ontvangt u een certificaat!

Tot slot:

Voorschot
Na inschrijving vragen we een voorschot van €95,00 euro op rekeningnr. BE67 2200 7862 3687 op naam van Hypnose Praktijk. Het resterende bedrag kun je ten laatste bij aanvang van de cursus betalen of op voorhand overschrijven.
Let op
Als je wilt genieten van de vroegboekkorting dien je ten laatste vier weken op voorhand €350,00 ipv €395,00 te storten op bovenstaand rekeningnummer.

Uw hypnose docenten

Wie is Hans Geervliet?

Hans richtte zich meer dan 25 jaar geleden op hypnose en vanwege zijn steeds groeiende interesse en honger aan kennis, certificeerde hij zichzelf tot diverse complexe hypnose technieken en hypnotherapeutische modaliteiten. Vermageren, fobieën, angsten en verschillende andere gebieden behoren reeds tientallen jaren tot zijn expertise.

Hij besloot om de opleiding tot gecertifieerd trainer van the National Guild of Hypnotists te volgen om van daaruit zijn kennis én jarenlange ervaring over te dragen aan mensen die zich als bekwame & professionele hypnotherapeut willen vestigen.

Hans heeft dan ook veel van de top-hypnotherapeuten die momenteel gevestigd zijn in België en Nederland eigenhandig opgeleid.

Let op:

Voor sessies vanaf 1 januari 2021 geldt ons nieuwe tarief van 135 euro per sessie.