HYPNOTISEUR : ALLES OVER HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Hypnose Praktijk Hypnotherapist Team in Nederland

HYPNOTISEUR: VIND HIER DE BESTE HYPNOTISEURS IN NEDERLAND

Waarschijnlijk heb je er al vaker over gehoord maar weet je niet precies wat een hypnotiseur doet en hoe hypnose in z’n werk gaat.

In dit artikel kom je er alles over te weten en ga je merken dat erkende hypnotiseurs niet te vergelijken zijn met de hypnoseshows zoals je die vaak op televisie ziet.
Hypnose is een ernstige kwestie die een hoop emotionele en fysieke problemen kan oplossen. Ons netwerk van erkende hypnotiseurs geeft jou de keuzemogelijkheid om hulp te vinden dicht bij huis indien je er over nadenkt om onder hypnose jouw probleem op te lossen.

Iedereen heeft wel eens een hypnoseshow gezien op televisie waarin de hypnotiseur met veel licht- en geluidseffecten mensen naar het podium haalt en hen binnen enkele tellen laat rondhuppelen als een kangoeroe of een citroen laat eten.

Deze showmeesters gebruiken hypnose om mensen dingen te laten doen die ze, wanneer ze niet onder hypnose waren, nooit voor een publiek zouden doen. Uiteraard is dit lachen en geen mens die er zich aan stoort.

En ook al wordt inderdaad dezelfde techniek toegepast, dit is niet waar een erkend hypnotiseur in Nederland zich mee bezighoudt.
Onze goed opgeleide en bekwame hypnotiseurs in Nederland nemen hun beroep heel ernstig omdat zij mensen helpen om van problemen af te komen.

Zij helpen bijvoorbeeld mensen van het roken af, nemen angst- en paniekaanvallen weg, helpen cliënten bij het afvallen enz.

In wezen is er geen enkel probleem van emotionele oorsprong of psychosomatische aard waarbij erkende hypnotiseurs niet kunnen helpen.

De meeste therapieën werken via het denkvermogen of de rede waarbij je kunt praten over negatieve herinneringen uit het verleden. Een hypnotiseur werkt via het onderbewuste, daar waar al jouw verborgen herinneringen opgeslagen zitten en die je uiteraard niet kunt navertellen. 

Door jou onder hypnose te brengen kan het trauma of de gebeurtenis die verantwoordelijk is voor het probleem of ongemak wat je hebt, naar boven gebracht worden. 

De therapeut zal dan als het ware jouw brein, via visualisatie technieken en suggesties, zo manipuleren dat de nieuwe aannames zich in jouw onbewuste denken gaan nestelen en als waarheid aannemen.

Dit gebeurt in een ontspannen sfeer waarbij de hypnotiseur enkel zijn stem zal gebruiken als instrument. Hij of zij stelt je helemaal op je gemak zodat het makkelijker is om je onder hypnose te brengen.

Vaak wordt hypnose vergeleken met slapen maar dat is helemaal niet hetzelfde. Wanneer je slaapt worden verschillende zintuigen uitgeschakeld en kun je bijvoorbeeld ook niet meer nadenken.

Als je onder hypnose gebracht wordt kom je in een diepe staat van rust en harmonie met jezelf maar jouw zintuigen blijven werken. Je komt in een andere staat van bewustzijn waarin je heel toegankelijk bent voor suggesties en veranderde aannames. 

Onze hersenen en het onderbewuste kun je vergelijken met een computer, de hypnotiseur is dan de software technicus die de aanwezig zijnde verbindingen een tikkeltje verplaatst of verandert. 

Zo kan hij, of zij, andere gewoonten inplanten, andere gedragingen, een andere kijk op bepaalde situaties enz.

Wanneer je naar een van onze hypnotiseurs in Nederland gaat voor het oplossen van een probleem zal hij jou onder hypnose brengen. De visualisatie technieken, de suggesties en het inplanten van nieuwe aannames, het verwijderen van belemmerende overtuigingen enz. wordt hypnotherapie genoemd.

Dus in feite heeft het ene zeker met het andere te maken maar toch is er verschil. Hypnotherapie is dus de benaming voor therapie die onder hypnose uitgevoerd wordt

Nee, niet iedereen is beïnvloedbaar voor hypnose. Uit een onderzoek van Dr. David Spiegel, aan de Stanford University School of Medicine, blijkt dat hersenen van mensen die wél gehypnotiseerd kunnen worden, verschillen van degenen die niet onder hypnose kunnen gebracht worden.

Door magnetische resonantie, wat je kunt vergelijken met een scan, heeft men duidelijk kunnen zien dat, bij ongeveer 5% van de deelnemers aan dit onderzoek, de gebieden in de hersenen die controle en focus bevatten, niet toelaten om onder hypnose te gaan.

Men heeft nog nooit een verandering in de hersenen kunnen waarnemen bij mensen die in trance waren maar als we Dr. Spiegel mogen geloven zal dit binnenkort wel kunnen. 

Op die manier gaat men het mechanisme achter hypnose beter kunnen begrijpen en effectiever inzetten voor geneeskundige doeleinden.Voor 95% werkt hypnose dus wel en dit is fantastisch nieuws voor iedereen die ervoor kiest om geholpen te worden door een hypnotiseur.

In de eerste sessie bepalen de cliënt en de hypnotherapeut een haalbaar doel en stellen ze samen een rapport op. De eerste sessie heeft een grondige voorbereiding en elke sessie bevat daarna een evaluatie van het probleem en de gewenste uitkomst.

Wie ooit al een hypnotiseur bezocht zal zich herinneren dat de therapeut vroeg om dieper en dieper in de hypnose te gaan. Door je meer en meer te ontspannen ga je een beter contact maken met je onderbewuste.

Hoe dieper je in het onderbewuste zit, hoe makkelijker het is om verbinding te krijgen met de trauma’s of obstakels die zich er genesteld hebben. Wel is het zo dat hypnotiseurs er in het algemeen over eens zijn dat, zelfs in een lichte trance, problemen kunnen opgelost worden of weggewerkt.

De verdiepingstechnieken die de hypnotherapeut gebruikt om dieper in hypnose te gaan kunnen bestaan uit het simpelweg voortzetten van de gekozen inductie, het veranderen naar een ander type, of het direct praten met de cliënt.

Er zijn drie verschillende niveaus van hypnotische toestanden:

 

  • Hypnoïdaal – een licht stadium van hypnose, gekenmerkt door fladderende oogbewegingen
  • Cataleptisch – een diepere toestand, gekenmerkt door zijdelingse oogbewegingen
  • Somnambulistisch – de diepste staat, gekenmerkt door het rollen met de ogen

Het somnambulistische niveau heeft drie stadia. De eerste twee hebben betrekking op een soort amnesie, dat wil zeggen dat de cliënt posthypnotische suggesties ontvangt op een onbewust niveau en zich misschien niet eens zal herinneren dat hij ze heeft gehoord.

Het derde niveau kun je vergelijken met slaapwandelen en is zo diep dat een persoon in deze staat zelfs een zware operatie kan ondergaan zonder anesthesie.

Voor sessies die gericht zijn op de verbetering van een bepaald gedrag of het veranderen van ongewenste gewoonten, zijn de hypnoïdale en cataleptische toestanden adequaat; betere resultaten kunnen echter worden bereikt als de cliënt de cataleptische toestand bereikt.

Het gebeurt wel eens dat mensen die onder hypnose waren achteraf last hadden van lichte hoofdpijn, slaperigheid en lichte duizeligheid. Dit is van voorbijgaande aard en niet iedereen die een hypnotiseur bezocht heeft deze symptomen.

Omdat de duizeligheid van heel korte duur is, is het zelfs perfect mogelijk om nog de auto te besturen.Er wordt wel eens beweerd dat wanneer het fout gaat, je onder hypnose kunt blijven en er niet meer uit komt. 

Dit is echt een misverstand want het is zelfs zo dat, mocht de hypnotiseur om één of andere reden niet verder kunnen gaan met zijn behandeling, je automatisch terugkeert naar de normale staat van bewustzijn. Dokter Winfried Häuser legt uit waarom hypnose veilig is.

Wat kun je verwachten van een bezoek aan een erkende hypnotiseur?

 

Eigenlijk verloopt jouw bezoek net zoals je bij een reguliere therapeut zou gaan.

 

Je maakt eerst kennis, hij stelt jou een aantal vragen, legt je uit hoe hypnose werkt en wat hij gaat doen en pas daarna brengt hij jou onder hypnose.

HYPNOSE PRAKTIJK IN DE PERS