Wat is hypnotherapie?

Wat is hypnotherapie?

Iedereen heeft wel eens gehoord van hypnotherapie en hypnose. Maar wat houdt het precies in? En waarvoor is hypnotherapie allemaal toepasbaar? Hypnose spreekt voor veel mensen tot de verbeelding. Er zijn dan ook aanzienlijk veel mensen die graag eens een sessie van hypnotherapie zouden willen volgen. Misschien behoort u ook wel tot deze groep.

Voordat u een zelf een afspraak maakt om de kracht van hypnose te kunnen ervaren, is het van belang om eerst eens te kijken wat deze behandeling dan daadwerkelijk inhoudt. In dit artikel vertellen we waarom het beïnvloeden van ons onderbewustzijn een positief effect op ons lichaam en geest heeft.

Een hypnotherapie of hypnose sessie. Hoe gaat dat in zijn werk?

Tijdens een hypnose sessie met een hypnotherapeut wordt er eerst een overzicht gemaakt waarin duidelijk in kaart wordt gebracht welke doelen u aan de hand van deze therapie voor ogen heeft. Elke mens is uniek en heeft uiteraard zijn eigen beweegredenen om een hypnose sessie te ondergaan. Zo kan het zijn dat u graag gebruik wilt maken van hypnotherapie om van een bepaalde angststoornis af te komen, maar het kan ook zo zijn dat u uw persoonlijkheid verder wilt ontwikkelen.

Met hypnotherapie of een hypnose sessie, wordt dit mogelijk gemaakt doordat het onderbewustzijn van de hersenen wordt aangesproken. De hypnotherapeut brengt u aan de hand van diverse hypnose technieken in een bepaalde lichte trance. Natuurlijk bent u gewoon bij bewustzijn en maakt u de sessie van a tot z zelf mee. Door goed en aandachtig te luisteren naar de stem en de instructies van uw hypnotherapeut, is het mogelijk om door middel van deze trance het onderbewustzijn te bereiken en beïnvloeden.

Laat u op een ontspannen manier meevoeren met het gesprek en neem daarbij alle woorden van de hypnotherapeut goed in u op. Op deze manier kan het onderbewustzijn worden bewerkt, en wordt de hypnotherapie en hypnose sessie in goede banen geleid.

Is hypnose en hypnotherapie geschikt voor iedereen?

Het is voor iedereen mogelijk om een hypnotherapie sessie te ondergaan. Ongeacht uw leeftijd, klacht of vraag kan hypnose oplossingsgericht werken. Een hypnotherapie sessie wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is dan ook de taak van de hypnotherapeut om u te helpen bepaalde doelen te bereiken of angsten weg te halen.

Door hypnotherapie is het mogelijk om angsten te kunnen overwinnen. Zo wordt u niet alleen de persoon die u graag wilt zijn, maar krijgt u ook uw kwaliteit van leven terug. Vaak zijn slechte eigenschappen, gewoontes en angsten door trauma’s zeer diep in ons brein geworteld. Hierdoor zitten ze vast in ons systeem van denken.

Heeft u bijvoorbeeld last van paniekaanvallen, pleinvrees of angstaanvallen? Deze angsten kunnen vaak niet direct worden herleid zonder dat ons onderbewustzijn wordt aangesproken. Angst of paniekaanvallen zijn van grote invloed op ons dagelijks functioneren. Ze belemmeren ons in wie we willen zijn, en beperken ons in de dagelijkse bezigheden zoals werk en sociale contacten.

Door middel van hypnose kan de staat van onze hersenen of brein worden beïnvloed. Op die manier is het mogelijk om bepaald gedrag aan te leren of juist af te leren. Wilt u meer informatie over hypnotherapie of hypnose? Kijk dan rustig rond op onze website. Ook als u vragen heeft omtrent hypnose of wilt weten wat hypnotherapie voor u kan betekenen, staan we graag voor u klaar.

Share
Fatih Kose
Fatih Kose

Isa heeft zijn hele leven gewijd aan het helpen van mensen. Ze op een positieve manier beïnvloeden en ze te helpen met progressieve technieken. Al van kinds af aan bezorgde het helpen van zijn omgeving hem vreugde en dat gevoel groeit elke dag nog steeds meer. In de loop der jaren verdiepte hij zich in NLP of neuro linguïstisch programmeren, een communicatieve hypnose. Later maakte hij kennis met een directe, snelle hypnose, een krachtige tool om levens voorgoed te veranderen.

Leave comment