STRESS OVERWINNEN MET HYPNOSE

Stress Overwinnen Met Hypnose

Iedereen heeft wel eens last van stress. Stress is niet per definitie slecht. Het activeert ons vecht- of vluchtsysteem in de hersenen. Het hart gaat sneller kloppen, het bloed gaat sneller pompen en hierdoor kunnen we snel handelen in het geval van gevaar.Het maakt ons meer alert en we kunnen beter presteren. Echter als er sprake is van langdurige stress, door bijvoorbeeld werk, ziekte, relatie- of familieproblemen, dan staat constant het vecht- of vluchtsysteem aan. Dit is zowel schadelijk voor je lichaam als voor je mentale gesteldheid.

Er zijn allerlei middelen die kunnen helpen bij stress. Eén hulpmiddel voor stress is hypnose. De hypnotherapie geeft je lichaam een flinke boost en je raakt in een diepe ontspanning. Lees hieronder meer over stress en hypnose en wat het voor jou kan betekenen

Eén van de meest voorkomende klachten in welvarende landen is stress. De druk ligt hoog, we moeten presteren, een goede baan hebben, zorgen voor familie etc.

Hierdoor is er vaak weinig tijd voor ontspanning. Je lichaam kan dan constante spanning ervaren.Indirect kunnen er andere klachten ontstaan door stress. Door stress maakt je lichaam adrenaline en noradrenaline aan. Als er te veel van deze stoffen vrijkomen, is dat schadelijk voor je lichaam.

Daarnaast maakt je lichaam ook cortisol aan bij stress, ook wel het stresshormoon genoemd. Ook deze stof is op de lange termijn schadelijk en ook voor de organen.

Je immuunsysteem wordt namelijk minder actief bij het vrijlaten van cortisol, want die energie is nodig om het gevaar te bestrijden die de stress veroorzaakt.

Doordat je immuunsysteem minder goed werkt, ben je veel vatbaarder voor allerlei soorten ziekten, zoals kanker.Daarnaast kan langdurige stress ook leiden tot hartproblemen, omdat je hartslag te hoog is.

Uit diverse onderzoeken blijkt ook helaas dat mensen die veel stress ervaren een lagere levensverwachting hebben.En ook bij het herstellen van een ziekte speelt stress een rol.

Mensen die veel stress ervaren, herstellen minder snel. Stress bestrijden is dus levensreddend. Eén van de manieren bij het verminderen van stress is hypnose.

Soms is het niet altijd eenvoudig te achterhalen waar die stress vandaan komt. Dit kan diep liggen in je onderbewustzijn, waar je nu nog niet bij kan.

Met hypnose krijg je onder begeleiding van een therapeut meer inzicht in jezelf. Terwijl je bij stress onder hypnose bent, richt je je volledig op jezelf. Je komt in het onderbewustzijn terecht, waar de wortel zit van jouw klachten. 

En als je weet wat die wortel is die de stress veroorzaakt, dan kan je die gaan oplossen. Terwijl je bij stress onder hypnose bent, zal de therapeut suggesties geven aan het onderbewustzijn. 

Met behulp van hypnose tegen stress kan je leren om te reageren op de stressoren (oorzaken van stress) in je leven. Je traint als het ware je brein om je anders te gedragen in het geval van stress.

Hierdoor vermindert de stress en wordt je ook vatbaarder voor de stressoren. Met hypnose tegen stress word je zowel mentaal sterker, als psychisch en emotioneel sterker.

Veel mensen stappen naar de huisarts als ze last hebben van stressklachten. De kans is groot dat de huisarts je medicatie voorschrijft, zoals diazepam of lorazepam. Dit zijn kalmeringsmiddelen die snel en tijdelijk helpen.

Ze mogen niet langer dan vier weken gebruikt worden. Het is natuurlijk prettig dat de medicatie vrijwel direct werkt. Alleen het bestrijdt de symptomen van stress, niet de wortel zelf.

Als je na vier weken stopt met het slikken ervan en de stressoren zijn nog steeds aanwezig in je leven, dan zal de stress per direct weer terug komen. Het is dus geen oplossing van het probleem stress.

Als je bij de huisarts komt met stressklachten zal hij je mogelijk doorverwijzen naar een psycholoog of naar de praktijkondersteuner. Vaak wordt er voor de praktijkondersteuner gekozen als de klachten licht zijn en mogelijk met wat handvatten verholpen kunnen worden.

Mochten de stressklachten al langer spelen of in die mate aanwezig zijn dat het al zorgt voor disfunctioneren, dan zal een huisarts je waarschijnlijk doorverwijzen naar een psycholoog.

Met een psycholoog ga je in psychotherapie, hiervan zijn diverse vormen, zoals cognitieve gedragstherapie. Bij deze vorm van gesprekstherapie wordt er op ingestoken wat de achterliggende gedachten zijn die de stress veroorzaken.

Deze gedachten leer je uit te dagen en om te buigen naar meer helpende gedachten. Zo wordt de stress verminderd en leer je meer grip te krijgen op de stress. 

Psychotherapie is een behandelmethode die voor veel mensen werkt, echter is de duur lang en het verandert niet de kern van jezelf.

Stel je voor dat je een automatische kerngedachte hebt ‘Ik ben niet goed genoeg’, waardoor je veel stress ervaart op je werk, omdat je het idee hebt het nooit goed genoeg te doen. 

Dan zal je met gesprekstherapie wel leren dat deze gedachte niet waar is. En als je een keer een fout maakt op het werk kan je deze negatieve gedachte ombuigen. Maar de kerngedachte verdwijnt niet en blijft automatisch opkomen bij zogenaamde triggers, zonder dat je je hier bewust van bent.

Bij hypnose tegen stress gaan we juist in op dat automatische mechanisme, diep liggend in je brein. Hypnotherapie is de enige therapievorm die direct werkt op het onderbewustzijn en die dat kan aanpassen.

Door het automatische mechanisme te veranderen bij stress door hypnose, heb je geen last meer van de klachten op zowel de korte als lange termijn, omdat de kern is aangepakt.

Iedereen die last heeft van klachten, veroorzaakt door stress, kan in principe in aanmerking komen voor hypnose tegen stress. 

Het is wel belangrijk dat je je enigszins kan concentreren en minimaal een gemiddelde intelligentie hebt, om de aanwijzingen goed uit te kunnen voeren. 

Een contra-indicatie voor hypnose tegen stress zijn ernstige psychische problemen, zoals psychotische of zeer ernstige depressieve mensen. Ons team van hypnotherapeuten zit verspreid door heel Nederland en Vlaanderen.

LAAT ONZE HYPNOTHERAPEUTEN JOU HELPEN OM STRESS MET HYPNOSE TE OVERWINNEN

We zijn de grootste Hypnosepraktijk en leden van de Belgische vereniging BVAT.BE

Inmiddels hebben we al heel veel cliënten geholpen met stress door hypnose. Loop je al langere tijd met stressklachten en zoek je een effectieve behandelmethode? 

Schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over stress en hypnose. Bespreek met ons rustig de mogelijkheden wat hypnose tegen stress voor jou kan betekenen.

Hypnose-Tegen-Stress