DE MOGELIJKHEDEN VOOR HYPNOTHERAPIE IN BREDA

Bent u geïnteresseerd in een hypnotherapie sessie omgeving Breda? Onze erkende hypnotherapeuten helpen u graag verder. Hypnose is toepasbaar voor veel fysieke klachten, maar ook bij mentale blokkades is het inzetten van hypnotherapie bijzonder succesvol en effectief gebleken. Het doel van deze therapie richt zich op het in beweging zetten en herprogrammeren van ons onderbewustzijn.

Om dit gedeelte van het brein aan te kunnen spreken en te kunnen beïnvloeden, is een soort van lichte trance nodig. De erkende hypnotherapeut brengt u door middel van het toepassen van diverse technieken in deze staat, zodat ons onderbewustzijn zich openstelt. Uiteraard bent u tijdens een hypnose sessie in Utrecht gewoon bij bewustzijn en heeft u de volledige controle over wat u zegt of doet.

Tijdens deze trance kan de therapeut de onderliggende problemen beter onderzoeken en zo nodig herstellen of resetten. Een negatief zelfbeeld kan zo worden veranderd in een flinke dosis zelfvertrouwen, terwijl bij iemand die wil afvallen de slechte eetgewoonten van ons onderbewustzijn kunnen worden beïnvloed. Wilt u graag eens kennis maken met de mogelijkheden van hypnotherapie in Utrecht? Onze erkende therapeuten helpen u graag op weg.

EEN HYPNOSE SESSIE IN BREDA. HOE GAAT DAT IN ZIJN WERK?

Alhoewel er nog wel eens wat misverstanden en vooroordelen ontstaan over hypnose en hypnotherapie, mag deze niet verward worden met de zogenaamde show hypnose zoals we deze bij illusionisten en televisieprogramma’s vaak tegenkomen. Hypnotherapie en hypnose is een erkende vorm van therapie welke bewezen effectief is in de strijd tegen allerlei psychische en lichamelijke klachten. Hypnose dankt zijn naam aan de Griekse bewoording voor slaap. Echter, hypnotherapie of een hypnose sessie is alles behalve slaap.

Tijdens een sessie blijft u namelijk volledig in controle over uzelf en weet u precies wat u doet. De trance fase is meer een fase van ontspanning waar vanuit ons onderbewustzijn kan worden aangesproken en beïnvloedt. Tijdens onze dagelijkse bezigheden is dit namelijk niet mogelijk, omdat onze hersenen dat veel meer gebruik maken van ons bewustzijn. Het onderbewustzijn wordt hierdoor geblokkeerd.

Als u eenmaal de fase van lichte trance heeft bereikt, is het voor de hypnotherapeut tijd om actief te gaan werken aan het opheffen of wegnemen van uw klachten. Pas als u geheel ontspannen bent, bent u in staat om een positief gedachtepatroon aan te leren welke later vervangen kan worden door het negatieve patroon in het onderbewustzijn.

De hypnotherapeut kan aan de hand van suggesties de klacht verlichten of aangeven hoe u hier in het vervolg beter mee om kunt gaan. Op deze manier wordt het onderbewustzijn ontdaan van de oude en negatieve gedachtes en worden nieuwe positieve patronen aangeleerd aan ons brein.

Welke klachten zijn met hypnotherapie te overwinnen?

Hypnotherapie kan breed ingezet worden voor allerlei klachten. Zo kan een hypnose sessie ondersteuning bieden bij cliëntgerichte therapie, maar is het tevens effectief en succesvol inzetbaar bij bijvoorbeeld gedragstherapie. Bij klachten zoals fobieën, faalangsten, paniekaanvallen, chronische pijnen en stress is de inzet van hypnose sessies of hypnotherapie bewezen succesvol gebleken.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor u? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en maak vandaag nog een afspraak voor een hypnose sessie of hypnotherapie in Breda.

Hypnotherapie Breda

Waarom Hypnose Praktijk?

Keurmerken

Scroll Up