Sociale angst overwinnen met hypnose en hypnotherapie

Sociale angst behandelen door hypnose & hypnotherapie – in slechts drie sessies!

In slechts drie sessies
Resultaat na eerste sessie
Slechts 125€ per sessie

Maak afspraak

Sociale angst overwinnen met hypnose en hypnotherapie

Een einde aan sociale angsten dankzij hypnose

Een sociale angst is een angst voor situaties waarin andere mensen een rol spelen. Dit kan een straat aflopen zijn, andere mensen ontmoeten, in een rij staan, een restaurant bezoeken, een bijeenkomst aandoen, afrekenen bij een kassa, enzovoorts. Voor de meeste mensen zijn dit echter situaties die je in het dagelijks leven niet gemakkelijk ontloopt.

Sociale angsten kunnen dan ook een verlammend effect hebben en een zware tol heffen op zowel je persoonlijke-, als je professionele leven. Je hoeft echter niet met sociale angsten te leven. Met hypnose en hypnotherapie kan je sociale angsten overwinnen en blijvend achter je laten. Meer weten of direct een afspraak maken voor een eerste sessie? Bel vandaag nog of stuur ons een email. Onze ervaren hypnotherapeuten zitten voor je klaar.

Gezonde- versus ongezonde angst

Angst is op zich een gezonde emotie. Angst behoedt je voor situaties waarin je gevaar loopt en voorkomt op deze manier zowel fysieke als emotionele schade. Er zijn echter gevallen waarin gezonde angst plaats maakt voor ongezonde sociale angsten en fobieën. Het ‘vlucht of vecht’ instinct komt dan boven in situaties waarin je geen enkel gevaar loopt. Het gevolg is dat je de situaties in kwestie begint te vermijden, wat kan leiden tot een ongezonde afzondering van de buitenwereld. Ongezond, want als mensen zijn we sociale dieren. Het contact met anderen houdt je niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk gezond.

Verschillende soorten sociale angsten

Sociale angsten of fobieën variëren sterk in hevigheid tussen verschillende mensen die met deze angsten worstelen. In sommige gevallen ontwikkeld de angst zich bij een specifieke situatie die relatief makkelijk te vermijden is, waardoor je er verder weinig mee bezig hoeft te zijn. In andere gevallen leidt elke vorm van sociaal contact tot een paniekaanval die verlammend kan werken, vergezeld van de bijbehorende lichamelijke symptomen. Hoe hevig een sociale angst ook is, degene die worstelt met deze angststoornis weet veelal dat er geen rationele reden is voor de reactie. Tegelijkertijd overheerst echter het gevoel dat je zelf geen controle over de angsten hebt. Met hypnotherapie kunnen we je die controle teruggeven.

Symptomen van sociale angsten of fobieën

Wanneer je met een sociale fobie of angst worstelt is het veelal vooral een angst om jezelf voor gek te zetten of door anderen negatief beoordeeld te worden. De fysieke symptomen zijn, onder andere:

 • Stotteren;
 • Moeite met concentreren;
 • Ongecontroleerde rillingen of bibberingen;
 • Blozen en zweten;
 • Droge mond;
 • Hartkloppingen;
 • Duizeligheid;
 • Kortademigheid.

Afhankelijk van de ernst van je sociale angst kan je met enkele, alle of geen van deze symptomen te maken krijgen. Omdat angst niet enkel een psychische, maar ook een lichamelijke reactie is, is de kans echter groot dat je ook lichamelijke klachten zal ervaren.

Getuigenis

“Voor ik bij Isa was geweest , kreeg ik altijd stress en een slecht gevoel als er mensen in mijn buurt waren, voelde mij door iedereen bekeken , kon niemand in de ogen kijken , liep altijd met mijn hoofd naar beneden. Ik was alleen maar gelukkig als ik alleen was.

Drukke winkels bezoeken, feestjes, met mensen praten die ik niet kende, deden mij totaal blokkeren en ik kwam altijd met hoofdpijn thuis.

Nu na de sessies durf ik alles aan en heb totaal geen problemen meer met sociaal contact. Ik kijk mensen nu altijd in de ogen en voel me bij iedereen op mijn gemak, maar ik heb nog altijd mijn goede manieren en respect behouden. Praten met mensen die ik niet ken doet me nu eigenlijk deugd.
Voor mensen die ook sociale angst hebben kan ik alleen maar zeggen, ga zo snel mogelijk bij Isa langs, want ik heb vele jaren van mijn leven weggegooid door mijn sociale angst en wou dat ik al veel eerder bij hem was langs geweest.”

Filip

Ik wil graag hulp bij het overwinnen van sociale angst!

De eerste stap heb je al gezet: Je bent op zoek gegaan naar een oplossing voor je sociale angst. Laat ons je nu helpen om die strijd ook te winnen. Bel, mail of boek rechtstreeks je afspraken in en we gaan zo snel mogelijk met je aan de slag.

Contact Maak afspraak

De gevolgen van sociale angsten of fobieën

Sociale fobieën en angsten ontwikkelen zich veelal tot andere problemen, wanneer deze onbehandeld blijven. Het constant vermijden van sociale situaties kan er bijvoorbeeld toe leiden dat je agorafobie oftewel pleinvlees ontwikkeld. Ook kan moeite met sociale situaties de prestaties op het werk of school in de weg staan, wat op zijn beurt problemen met het zelfvertrouwen of depressies kan veroorzaken.

Lijd ik aan een sociale fobie of angst?

 • Maak je je constant zorgen dat je jezelf voor gek zet wanneer er anderen bij zijn?
 • Maak je je buitenproportioneel druk om het oordeel van anderen?
 • Zorgen sociale situaties ervoor dat je je ongemakkelijk en angstig voelt?
 • Maak je je zorgen over angstig gedrag in de volgende situaties?
  -Publiekelijk spreken
  -Eten of drinken waar anderen bij zijn
  -Schrijven of lezen waar anderen bij zijn
  -Feestjes en andere sociale gelegenheden
 • Vermijd je de bovenstaande situaties omdat je je er ongemakkelijk voelt?

Wanneer het antwoord op één of meer van deze vragen ja is, zou het kunnen dat je aan een sociale fobie of angst lijdt.

Hoe overwin je een sociale angst of fobie?

Het korte antwoord op deze vraag is in de meeste gevallen ‘niet’. Jezelf voornemen om je niet meer angstig te voelen is alsof je probeert te stoppen met knipperen. Je weet namelijk al dat de angst die je ervaart onredelijk is. Het is je onderbewustzijn die op deze angstige momenten de controle overneemt en ervoor zorgt dat je ‘vlucht of vecht’ instincten bovenkomen. De manier om de controle terug te nemen en sociale angst blijvend te overwinnen is dan ook het direct werken mét je onderbewustzijn.

Sociale angsten blijvend oplossen met hypnose & hypnotherapie

De meest effectieve manier om je sociale angsten of fobieën permanent op te lossen is het aanpakken van de onderliggende oorzaak van deze angsten. Onder alle triggers en gedragspatronen ligt een bron, verstopt in het onderbewustzijn. Misschien weet je wat de bron van de angsten is of misschien probeer je al jaren, alleen of met behulp van allerlei therapeuten, tot deze bron te komen. Wat het geval ook mag zijn, onze hypnotherapeuten kunnen tijdens een hypnotherapeutische sessie de bron niet alleen blootleggen, maar je ook helpen om deze te verwerken. Wanneer de onderliggende oorzaak van je angsten is aangepast, rest ons enkel het aanpassen van de gedragspatronen die zich in de loop der jaren als reactie op deze oorzaak hebben ontwikkeld. Tijdens een sessie zal een van onze ervaren therapeuten deze gedragspatronen identificeren en je helpen deze om te vormen in gezonde, constructieve patronen die een positieve bijdragen aan je leven leveren.

Wil je vandaag nog de eerste stap zetten op weg naar een leven vrij van sociale angsten? Bel ons, stuur een email of vul het intakeformulier hieronder in. We voorzien je graag van de nodige informatie en maken desgewenst direct je afspraken.