ONDERSTEUNING BIJ PANIEKAANVAL MET HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

PANIEKAANVAL OVERWINNEN MET HYPNOSE

Maak nu een afspraak met ons online agenda systeem

Let op: Hypnotherapie is geen vervanging van medische hulpverlening. Hypnotherapie bij paniekaanval dient als ondersteunend hulp en best in overleg met je arts. Bij aanvragen gaan wij er altijd van uit dat de cliënt dit reeds heeft overlegd met de arts. Wij stellen geen diagnose.

ONDERSTEUNING BIJ PANIEKAANVAL MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Wanneer je gebukt gaat onder angstaanjagende, soms ronduit verlammende effecten van paniekaanvallen kan dit een zeer groot negatief effect op je levensgenot hebben. De gedachtes van angstigheid, het twijfelen aan jezelf en het onvermogen een uitweg te vinden, kunnen uitzichtloos aandoen, maar er is wel degelijk een manier om paniekaanvallen te overwinnen.

Met hypnose en hypnotherapie pakken we de onderliggende oorzaak van je paniekaanvallen in het onderbewuste aan. We identificeren niet alleen de oorzaak, maar vinden ook die situaties of gebeurtenissen die een paniekaanval kunnen doen opkomen en zorgen dat de reflexmatige reactie hierop wordt vervangen met een nieuw, positief gedachtepatroon. Je hoeft niet met paniekaanvallen te leren leven.

Bel of mail ons vandaag nog en we voorzien je geheel vrijblijvend van alle nodige informatie óf plannen zelfs direct je eerste afspraak in. Je kan ook zelf je afspraken inplannen via ons online agenda systeem. Je zult merken dat je na een enkele sessie al met sprongen vooruit gaat.

Wat is een paniekaanval?

Een paniekaanval volgt veelal een specifieke structuur. De trigger voor een paniekaanval verschilt van persoon tot persoon en kan in sommige situaties een drukke menigte zijn, terwijl een ander in paniek raakt in een auto of rondom onbekenden. Wanneer een paniekaanval eenmaal begonnen is, is het echter altijd een opeenvolging van angstige gedachten die in hevigheid toenemen.

Symptomen van een paniekaanval

De symptomen van een paniekaanval zijn, onder andere, hyperventilatie waarbij je versneld boven in de borst ademhaalt, waardoor de hoeveelheid koolstofdioxide in je longen de zuurgraad van je bloed doet wijzigen, wat op zijn beurt tot borstkrampen en kortademigheid kan leiden.

Vervolgens is het niet ongewoon dat je overmatig gaat zweten en blozen, je lichaamstemperatuur stijgt en je gedesoriënteerd voelt. Andere symptomen zijn borstpijnen, hartkloppingen, vermoeidheid of lichamelijke zwakheid.

De symptomen van een paniekaanval kunnen dusdanig heftig zijn dat je in eerste instantie zelfs denkt een hartaanval te krijgen, wat op zijn beurt de angstigheid doet toenemen en de hevigheid van een paniekaanval verergerd. Voor sommigen gaan paniekaanvallen gepaard met een verlammende angst om te overlijden.

Meer weten over ondersteuning bij paniekaanvallen?

Wilt u meer toelichting over de werking van hypnose tegen paniekaanvallen? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u ons steeds contacteren via de gebruikelijke contactgegevens.

Oorzaak van een paniekaanval

In veel gevallen zal je de onderliggende oorzaak van een paniekaanval niet (bewust) kennen voordat je overgaat tot hypnose of hypnotherapie.

Daarna zijn het vaak traumatische ervaringen, blootstelling aan gevaar of emotionele stress die een rol blijken te spelen.

Recente medische literatuur lijkt er bovendien op te wijzen dat in sommige gevallen voeding een rol speelt. Indien je dit nog niet gedaan hebt, raden we je altijd aan om contact op te nemen met je dokter om je paniekaanvallen te bespreken. Er kan namelijk een medische oorzaak zijn. In dit laatste geval kan hypnotherapie echter ook een waardevolle ondersteunende rol spelen.

ANGST VOOR DE ANGST OPLOSSEN DOOR HYPNOSE

Sommigen ervaren één enkele keer een paniekaanval, schrikken ervan en hebben er vervolgens nooit meer mee te maken.

Sommigen ervaren ze zeer onregelmatig en zijn er, naast een paar angstige momenten tijdens de aanval zelf, niet mee bezig. Er zijn echter ook mensen die regelmatig een angstaanval doorstaan en hierdoor een constante angst hebben voor de volgende aanval.

Deze angst zorgt ervoor dat je, ook wanneer je op dit exacte moment geen aanval meemaakt, toch de constante dreiging van de volgende paniekaanval ervaart.

De vicieuze cirkel van een paniekaanval

Een veelvoorkomende manier waarop een paniekaanval zal starten is dat je, als gevolg van een bepaalde trigger begint te denken aan het hebben van een paniekaanval of je levendig een voorgaande aanval herinnert. Dit veroorzaakt een innerlijke dialoog waarbij je jezelf opzweept in een paniek die uiteindelijk tot een volwaardige paniekaanval leidt. Gedachtes en voorstellingen volgen elkaar in rap tempo op, waarbij je het vermogen verliest om een onderscheid te maken tussen een realistische angst en een ongefundeerde blinde paniek.

PANIEKAANVAL STOPPEN MET HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Hoewel een paniekaanval per definitie een ervaring is die je doet voelen alsof je alle controle bent verloren, is er wel degelijk een manier om die controle te hernemen. Onze ervaren hypnotherapeuten hielpen al talloze mensen blijvend van hun paniekaanvallen af door middel van hypnose en hypnotherapie.

Paniekaanvallen overkomen met hypnose en hypnotherapie pakt namelijk direct de onderliggende oorzaak van de aanval aan: het onderbewustzijn. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak, leggen deze open en pakken deze aan. Vervolgens identificeren we de reflexmatige gedrag- en gedachtepatronen die zich voor en tijdens een paniekaanval voordoen en vervangen deze door positieve patronen. Zo leer je op een constructieve, gezonde manier omgaan met de situaties die voorheen een paniekaanval veroorzaakten.

Wil je meer weten of direct een afspraak maken? Je kan ons altijd bellen, e-mailen of het contactformulier invullen. We staan klaar om samen met jou een einde te maken aan je paniekaanvallen.

Scroll Up