ONZEKERHEID OVERWINNEN MET HYPNOSE

Onzekerheid overwinnen met hypnose

“Wat je tegenhoudt is niet wie je bent, wat je tegenhoudt is wie je denkt dat je bent.”

ONZEKERHEID AANPAKKEN MET HYPNOSE – IN SLECHTS DRIE SESSIES!

Heb je moeite met het behalen van de doelen die je jezelf stelt en neem je jezelf dit kwalijk? Denk je dat je nooit genoeg zal zijn: Slank genoeg, populair genoeg, aantrekkelijk genoeg of succesvol genoeg of zelfs al van deze dingen tegelijk? Je bent niet de enige: Talloze mensen gaan gebukt onder grote onzekerheid die levensbeheersende vormen aan kan nemen. Onze effectieve hypnose en hypnotherapie behandelingen hebben al talloze mensen als jij geholpen met het overwinnen van het onzeker zijn. Je hoeft je niet neer te leggen, maar kan met onze hulp je onzekerheid aanpakken om je blijvend zekerder te voelen. Dit nieuwe zelfvertrouwen zal je helpen om je doelen te bereiken, maar je tegelijkertijd ook leren omgaan met de keren waarin je je doel onverhoopt niet bereikt.

Je hoeft niet langer onzeker te zijn. Neem vandaag nog contact met ons op per mail, telefoon of het intake formulier (helemaal omlaag scrollen) en we voorzien je vrijblijvend van alle informatie die je nodig hebt om deze levensveranderende stap te nemen.

WAT IS ONZEKERHEID EN HOE KAN JE ONZEKERHEID OVERWINNEN ?

Wanneer je voldoende zelfvertrouwen hebt zie je de waarde in jezelf, behandel je jezelf met respect en voel je je in essentie simpelweg goed over jezelf. Liefde voor jezelf of een positief zelfbeeld dat niet afhankelijk is van externe erkenning is de basis van een goede emotionele gezondheid. Dit maakt het demonstreren en meegeven van een gevoel van eigenwaarde aan hun kinderen een van de belangrijkste taken voor ouders. In de praktijk gaat dit echter niet altijd goed en zijn er gevallen waarin dat jeugdige zelfvertrouwen in de loop der jaren zoveel deuken oploopt dat je met een knagende of zelfs verlammende onzekerheid achterblijft.

Wanneer we onzeker zijn, zijn de gedachtes en gevoelens die we over onszelf hebben veelal negatief. We fixeren ons op onze tekortkomingen en zijn bijzonder kritisch over alles wat we doen en de fouten die we maken. Een gebrek aan zelfvertrouwen kleurt ons gehele leven en maakt dat we minder goed om kunnen gaan met de uitdagingen die het leven ons presenteert.

Het is natuurlijk dat ons zeker zijn schommelt naargelang de situatie. Zo kan je je bijvoorbeeld bijzonder zeker voelen tijdens het oplossen van ingewikkelde wiskundeproblemen, terwijl lezen en schrijven een bron van grote onzekerheid vormen. Wanneer de momenten waarop je niet zeker van jezelf bent de overhand hebben en zo heftig zijn dat ze normaal functioneren in de weg staan spreken we van ‘problematisch onzeker zijn’.

Waarom ben je onzeker?

Wanneer je vaak onzeker bent vinden deze problemen veelal hun oorsprong in je jeugd. Je geschiedenis en relaties met de mensen om je heen – waaronder ouders, vrienden, broers en zussen, maar ook bijvoorbeeld de relaties op school en werk – zijn vaak een belangrijke invloed bij het vormen van een zelfbeeld. Je ontvangt een combinatie van positieve en negatieve feedback, waarvan bij sommigen van ons vooral de negatieve boodschappen blijven hangen. De resulterende gevoelens van onzekerheid kunnen vervolgens meegenomen worden naar het volwassen leven.

Hoe we ons zelfvertrouwen in de vroege jaren van ons leven ontwikkelen kan van grote invloed zijn op toekomstige onzekerheden, maar ook onze eigen ‘natuurlijke’ persoonlijkheidstrekken spelen een rol. Sommigen bezitten van nature eigenschappen die ze vatbaarder maken voor negatieve gedachtenpatronen over zichzelf en hun kunnen.

Een andere belangrijke bron van onzekerheden is de media, vooral voor de jongsten onder ons. De mensen die je op televisie, in de bioscoop, online en in magazines ziet zijn stuk voor stuk voorbeelden van onrealistische idealen van schoonheid en succes. Wanneer je je vervolgens vergelijkt met deze mensen voel je je al snel onzeker omdat je jouw leven niet met de getoonde onrealistische idealen kan ramen. Zeker wanneer je van nature al geneigd bent om onzeker te worden kunnen deze constante confrontaties van de media het onzeker zijn verergeren.

Symptomen van het onzeker zijn

Onzekerheden beïnvloeden het leven in talloze verschillende manieren. Er zijn echter enkele tekenen waar je naar uit kan kijken. Wanneer iemand met onzekerheid worstelt zal zijn of haar gedrag dit reflecteren:

  • Hopeloosheid of depressie
  • Gevoelens van verveling
  • Een gebrek aan motivatie
  • Een constante angst voor het maken van fouten
  • Een gebrek aan assertiviteit
  • Overgevoeligheid voor kritiek
  • Het uiten van een negatief zelfbeeld
  • Vermoeidheid
  • Gevoelens van mislukking
  • Een constante wens dat het leven beter zou zijn

Hiernaast is het niet ongewoon dat mensen die met onzekerheden worstelen in hun relaties in bepaalde schadelijke patronen vervallen. Zo gedragen zij zich veelal bijzonder behoeftig en hebben ze constante bevestiging nodig dat ze geliefd zijn of het waard zijn om geliefd te zijn. Ook zijn de relaties van extreem onzekere mensen veelal erg chaotisch, doordat er snel wordt uitgegaan van het slechtste scenario en er een constante twijfel bestaat over de relatie. Als laatst zijn moeite om te communiceren en een defensieve houding binnen een relatie veelal tekenen dat er onzekerheden in het spel zijn.

ONZEKERHEID AANPAKKEN DOOR MIDDEL VAN HYPNOSE

Hypnose en hypnotherapie vormen een ontspannen, veilige en effectieve manier om onzekerheid aan te pakken. We gaan tijdens onze sessies je onzekerheid aanpakken door de aandacht van zowel het bewustzijn als het onderbewustzijn te verleggen om zo je onderbewustzijn opnieuw te programmeren. Wanneer we deze patronen of programma’s hebben geïdentificeerd, worden deze foutieve of negatieve patronen vervangen door gedachtenpatronen die tot een helder, positief zelfbeeld leiden en hiermee verlammende onzekerheden permanent naar het verleden verbannen.

Ben jij klaar om van je onzekerheid af te geraken? Doe wat talloze anderen voor jou tot grote tevredenheid hebben gedaan en neem contact op. Bel, mail of vul het intake formulier in en we gaan samen aan de slag om je voor eens en voor altijd van je onzekerheden te verlossen. Wacht niet langer, maar neem vandaag nog die stap!

Waarom Hypnose Praktijk?