EETSTOORNIS BEHANDELEN DOOR HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Eetstoornis overwinnen door hypnose & hypnotherapie

Eetstoornissen zoals vraatzucht, overeten en vreetbuien overwinnen met hypnose en hypnotherapie

EETSTOORNISSEN OVERWINNEN MET HYPNOTHERAPIE EN HYPNOSE

Iedereen eet weleens iets meer dan de bedoeling is. Je voelt je daarna opgeblazen en neemt je voor om de volgende keer wat beter de maat te houden en eerder te stoppen. Voor velen is dat echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je aan een eetstoornis zoals vreetbuien, overeten of vraatzucht leidt voelt het alsof je de controle bij het eten compleet verliest.

Je voelt je daarna vaak schuldig of slechts over jezelf, maar kan zonder hulp niet stoppen. Hypnose en hypnotherapie kunnen die hulp echter bieden. Wij hielpen al talloze mensen blijvend eetstoornissen overwinnen met behulp van hypnose en hypnotherapie.
Samen gaan we in je onderbewustzijn opzoek naar de onderliggende oorzaak van je vreetbuien, overeten of vraatzucht en vervangen schadelijke gedragspatronen zodat je een gezonde relatie met eten en voeding kunt opbouwen.

Wil je meer weten of direct een afspraak maken? Neem vandaag nog contact met ons op via email, bel ons, via het contactformulier in, of maak meteen je afspraak hier.

“Ik heb mijn eetgedrag niet meer onder controle”

Er zijn talloze ideeën en theorieën over de oorzaak van eetstoornissen. Wat echter in talloze onderzoeken boven komt is het feit dat overeten, vraatzucht en vreetbuien in stand worden gehouden door aangeleerde gedachte- en gedragspatronen.
Er vindt een initiële trigger plaats die de gedachte aan een vreetbui veroorzaakt, waarna een opeenvolging aan automatische gedachtes en gedragingen de controle overneemt. Wanneer een dergelijke situatie zich voordoet ben je veelal de controle kwijt tot het moment dat je klaar bent met overeten, waarna schaamte en een schuldgevoel zich van je meester maakt.

Eetstoornis behandelen met hypnose!

Wilt u meer toelichting over het behandelen van een eetstoornis door middel van hypnose? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u steeds contact nemen met ons via de gebruikelijke contactgegevens. 

CONTROLE OVER EETSTOORNISSEN DOOR HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Door middel van hypnose en hypnotherapie kunnen we je de controle teruggeven. Niet alleen pakken we de onderliggende oorzaak van je eetgedrag aan, we passen direct in het onderbewustzijn de gedachtepatronen aan die je telkens weer in de vicieuze cirkel van overeten en schaamte doen belanden.
Je zal geen slaaf meer zijn van gedragspatronen, maar zult de controle over je eetgedrag terugnemen. Een gevolg is dat je vreetbuien, vraatzucht en overeten tot het verleden behoren.

STOPPEN MET OVERETEN, VREETBUIEN EN VRAATZUCHT

Hoewel het vanzelfsprekend kan klinken dat je van je eetstoornis af wil, is die eerste stap toch erg spannend. Je leeft immers al tijden met het probleem en bent er hierdoor zelfs op een bepaalde manier aan gewend geraakt. Je weet wat je moet doen en hoe je het moet doen.

Omdat het om automatische gedragspatronen gaat kan je precies voorspellen hoe het zal gaan. Je slaat de nodige voorraad in, kiest het juiste moment, begint te eten en verliest jezelf in de vreetbui. Het is pas achteraf dat je weer met spijt en een schuldgevoel terugkijkt op het gebeurde. Dat gevoel ebt echter weer weg en dan is het toch eigenlijk wel erg gemakkelijk om niets te doen en alles bij het oude te laten.

Dat bekende gevoel

Niemand claimt dat vreetbuien fijn zijn, maar het voelt wel bekend en als je niet aan het eten bent, wat moet je dan doen? Zo af en toe zal je puur op wilskracht de vreetbuien even af kunnen wenden, maar al snel gooien stress en zorgen weer roet in het eten. De eetstoornis wacht op je met een belofte van verlichting die nooit ingelost zal worden.

Een onderbewust gedrag bewust stoppen werkt niet

Feit is jammer genoeg dat het zo goed als onmogelijk is om puur op wilskracht een dergelijk gedragspatroon te doorbreken. Het is door jaren aan herhaling in je onderbewustzijn gesleten. Om je eetstoornis voor eens en altijd te overwinnen zal je mét het onderbewustzijn moeten werken, in plaats van er tegen te worstelen.

EETSTOORNISSEN OVERWINNEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Wanneer je kiest voor een hypnose om je eetstoornis te overwinnen werken we met het onderbewustzijn samen om de onderliggende oorzaak voor je vreetbuien, overeten of vraatzucht te achterhalen. Onze hypnotherapeuten hebben talloze jaren ervaring met het blijvend verhelpen van dwangmatig gedrag en zullen je leren hoe je met je onderbewustzijn samenwerkt om de controle te hernemen. Al na een eerste behandeling zal je merken dat de behoefte om te overeten afneemt, maar er zijn andere signalen dat de behandeling werkt:

  • Je bent jezelf niet langer aan het veroordelen of naar beneden halen voor gedragspatronen die buiten je controle liggen;
  • Je ontwikkeld een nieuwe, begripvolle relatie met het onderbewustzijn, leert negatieve gedragspatronen herkennen en ombuigen;
  • Je relatie met eten en voeding veranderd. Eten is nog steeds een bron van genot en noodzakelijk voor je lichamelijke gezondheid, maar je zult merken dat je niet langer eet om een emotionele behoefte te vervullen;
  • Je leert je emotionele behoeftes op een constructieve, gezonde wijze te herkennen en vervullen;
  • Zowel je innerlijke- als je uiterlijke leven zal stapsgewijs veranderen. Je voelt je beter over jezelf, bent gelukkiger en zal merken dat je in allerlei situaties profijt hebt van je nieuwe blik op het leven.

Neem vandaag nog de eerste stap

Elke reis start met een enkele stap. Start vandaag nog jouw reis naar een gezonde relatie met voeding en overwin je eetstoornis voor eens en voor altijd. Neem contact met ons op via het contactformulier, telefoon of email, of je kan ook meteen je afspraak hier inplannen. We voorzien je graag van alle informatie die je nodig hebt en maken desgewenst direct je eerste afspraak om je eetstoornis blijvend te overwinnen met hypnose.

Scroll Up