ANGSTAANVALLEN OVERWINNEN MET HYPNOSE

ANGSTAANVALLEN OVERWINNEN MET HYPNOSE

Ondersteuning met hypnose en hypnotherapie bij het overwinnen van angstaanvallen

Let op: Hypnotherapie is geen vervanging van medische hulpverlening. Hypnotherapie bij angstaanvallen dient als ondersteunend hulp en best in overleg met je arts. Bij aanvragen gaan wij er altijd van uit dat de cliënt dit reeds heeft overlegd met de arts. Wij stellen geen diagnose.

We krijgen steeds meer aanvragen van mensen die kampen met angstaanvallen. Tot nu toe hebben we in onze praktijken honderden mensen ondersteuning aangeboden die last hadden van angstaanvallen.

Angstaanvallen komen meestal plotseling, als donderslag bij heldere hemel. Het slachtoffer van een angstaanval krijgt plotseling een overweldigend gevoel van angst. Vaak is er geen duidelijke reden voor de aanval. Het kan zelfs gebeuren wanneer iemand ontspannen is of zelfs als men slaapt.

Er is een enorme stijging geconstateerd van mensen die te kampen hebben met angstaanvallen. Vaak worden angstaanvallen in een adem genoemd met stress, maar er is een duidelijk verschil tussen stress en een angstaanval.

Wil jij ook af van je angstaanval? Scroll dan naar beneden en vul het intakeformulier in!

Symptomen van een angstaanval kunnen zijn:

  • Extreme angst
  • Hartkloppingen,
  • Versnelde ademhaling,
  • Overmatige zweten
  • Hoge bloeddruk,
  • Koude rillingen,
  • Droge mond,
  • Duizeligheid,
  • Hoofdpijn,
  • Dreiging flauw te vallen

Een angstaanval kan eenmalig zijn, maar veel mensen ervaren terugkerende episodes. De vrees om na de eerste angstaanval opnieuw een te krijgen, resulteert in repeterende aanvallen. Terugkerende angstaanvallen worden vaak veroorzaakt door specifieke situaties. Het kan ook gebeuren voor een of andere presentatie zoals het spreken in het openbaar. Je krijgt het gevoel je in een bedreigende situatie te bevinden waar geen ontkomen aan is. Je hart gaat tekeer en je krijgt het gevoel niet te kunnen ademen, en raakt in paniek omdat je ervan overtuigd bent dood te zullen gaan…

Een angstaanval kan een grote impact hebben op je leven

Onopgelost, kan een angstaanval leiden tot chaos in je leven. Deze aanvallen kunnen zelfs ertoe leiden dat men zich terug wilt trekken uit je normale dagelijkse activiteiten. Het is mogelijk om angstaanvallen te overwinnen met deskundige hulp.

Een gezonde leefstijl zal hoe simpel het ook klinkt helpen om angstaanvallen te voorkomen, d.w.z. Het dagelijks consumeren van vers fruit en groente is ten sterkste aan te raden. Het vermijden van alcoholkoffieenergiedranken en andere stimulerende middelenSporten houdt je lichaam in een goede conditie. Als je dagelijks gaat fietsen, wandelen of zwemmen, zal je geestelijk ook beter in je vel voelen.

Ademhalingsoefeningen zullen zowel je lichaam als je geest ontspannen, en zijn ook zeer aan te raden om een angstaanval te voorkomen, of een opkomende aanval te stoppen.

Slaap: een goede nachtrust doet wonderen voor het lichaam en de geest, en is ook een dikke aanrader om angstaanvallen te voorkomen.

Als je na het volgen van deze tips nog steeds geen verbetering opmerkt, is het misschien tijd om iets serieuzer te proberen:

HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE ALS EFFECTIEVE ONDERSTEUNING BIJ ANGSTAANVALLEN

Om de een of andere reden zorgt je onderbewustzijn ervoor dat je angstaanvallen krijgt. Waarschijnlijk denkt het onderbewustzijn dat het hier een heel goede reden voor heeft. Een reden die geldig is. En misschien was het ooit nodig om jou angstaanvallen te geven, omdat je bv. ooit op een situatie terechtkwam waar je je angstig diende te voelen om bv. te kunnen wegvluchten van een levensbedreigende situatie.

Maar helaas begrijpt het onderbewustzijn niet altijd dat je je niet zo wilt blijven voelen.

Angstaanvallen & het onderbewustzijn

Met hypnose kunnen we het onderbewustzijn, dat deel van je die de angstaanvallen veroorzaakt, aanspreken en en ervoor zorgen om hiermee te stoppen. Zo kunnen we het probleem bij de kern aanpakken, bij het onderbewustzijn.

Zoals eerder gesteld kunnen angstaanvallen je volkomen verassen en is het zaak zo spoedig mogelijk hulp te zoeken. Hoe eerder je van start gaat, hoe sneller je af komt van alle problemen die angstaanvallen met zich meebrengen.

Contacteer ons nu en overwin je angstaanval!

Neem zo spoedig mogelijk contact op met het Hypnose Praktijk. Wij beschikken over deskundige hypnotherapeuten die voor je klaar staan en je met zorg zullen ondersteunen bij het overwinnen van je angstaanval met hypnose.

Waarom Hypnose Praktijk?