SOCIALE ANGST WEG MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

HYPNOSE TEGEN SOCIALE FOBIE – SOCIALE ANGST

Sociale fobie – sociale angst – sociale stoornis succesvol behandelen met hypnose en hypnotherapie

Alle vormen van sociale angst / sociale fobie kunnen succesvol verholpen worden met het gebruik van hypnose en hypnotherapie. In veruit alle gevallen kunnen de symptomen volledig worden opgelost door een unieke vorm van hypnose en hypnotherapie.

We hebben een breed scala van klanten met succes geholpen die last hadden van sociale angst.

Sociale fobie of sociale angst is de tweede meest voorkomende fobie die mensen kunnen hebben. Een breed scala van mensen van verschillende leeftijden, geslacht, ras en achtergrond heeft deze angst of fobie. Officiële statistieken tonen dat ongeveer 13% van de bevolking in meer of mindere mate dit specifieke type van angst of fobie heeft.

Opmerking: De statistiek van 13% omvat degenen die daadwerkelijk medisch gediagnosticeerd zijn met sociale angst of sociale fobie maar, te oordelen naar de klanten die we elke dag zien, denken we dat dit percentage in de werkelijkheid veel hoger ligt. Gezien veel mensen eigenlijk nooit zijn ‘gediagnosticeerd’ met sociale angst.

In feite heeft bijna iedereen die me raadpleegt voor hulp, ongeacht wat hun eigenlijke probleem is, een zekere mate van sociale angst.

Maak niet de verkeerde veronderstelling dat ‘sociale angst’ betekent dat je je alleen angstig voelt in ‘sociale’ situaties (bijvoorbeeld in een cafe, op een feestje, enz.).

Sociale angst of sociale fobie betekent eigenlijk dat je je angstig kan voelen in een breed scala van situaties in de samenleving in het algemeen, waaronder op het werk, met je partner, met je familie, met vreemden enz. Eigenlijk in elke situatie met wie dan ook waar je last hebt van volgende zaken (of je zorgen maakt dat je het zou voelen): beschaamd, vernederd , afgewezen, bekritiseerd, dom, beoordeeld, bekeken, controle verliezen of blozen.

Sociale angst / sociale fobie worden gekenmerkt door een of meer van de volgende:

 • een angst om beoordeeld, bekritiseerd of afgewezen te worden
 • een angst om uitgelachen of anderszins ‘ondermijnd’ te worden
 • zorgen maken over wat andere mensen zouden kunnen denken over jou
 • prestatie angst (rijexamen, school examens, sex enz.)
 • verlegen blaas of paruresis: meestal mannen – die last hebben van verlegen blaas kunnen niet
  plassen in een openbaar toilet
 • faalangst
 • overmatige aandacht geven aan uw persoonlijke uitstraling – gezicht, haar, kleding, schoenen
 • in het algemeen zorgen maken over sociale situaties
 • gestamel / stotteren
 • perfectionisme – een perfectionist (willen) zijn
 • een preoccupatie met je uiterlijk – tanden, haar, make-up, misschien met plastische chirurgie
 • afkeer van autoriteit
 • een afkeer bekeken te worden tijdens het schrijven of het eten
 • een afkeer / angst voor spreken in het openbaar

Sociale angst of sociale fobie gaat vaak hand in hand met de volgende problemen:

 • overmatig blozen
 • overmatig zweten of hyperhidrose (vanwege angst)
 • gebrek aan zelfvertrouwen
 • verlegenheid
 • laag gevoel van eigenwaarde (lage zelfbeeld)
 • gevoelens van minderwaardigheid en / of onzekerheid

Er is een oude spreekwoord dat zegt: “een leven in angst is een leven dat maar half geleefd is” en dit is van toepassing op iemand die last heeft van sociale fobie of sociale angst.

Als je sociale angst of sociale fobie hebt, kan je in het beste geval jezelf belemmeren bij het bereiken van je volledige potentieel in het leven. In het ergste geval, kan je je voelen alsof je helemaal niet in staat bent om een ​​’normaal’ leven te leiden.

Het is vaak voorkomend dat je dan je leven en levensstijl beperkt om situaties waar je specifieke angst symptomen kunt ervaren te vermijden.

Het is goed te herinneren dat je niet geboren bent met een angst om beoordeeld te worden, met een laag zelfwaarde, met een gebrek aan zelfvertrouwen, of met een van de andere symptomen van sociale angst als hierboven vermeld.

Wanneer je lijdt aan sociale fobie of sociale angst is dat niet “hoe of wie je bent”. Je hebt door omstandigheden deze problemen ontwikkeld door een aantal ongemakkelijke en opgekropte gevoelens die je had op een bepaald moment tijdens je ontwikkelingsjaren.

Denk maar eens aan een kindje dat voor het eerst een spreekbeurt moet houden op school. Als dat kindje daar vernederd en uitgelachten wordt omdat hij of zij iets verkeerd doet of zegt, is die situatie misschien de start is van zijn ‘plankenkoorts’.

Volgende keer dat dit kindje een spreekbeurt moet houden, zal hij ongetwijfeld denken aan die eerste keer dat het werd uitgelachten. Dit kindje zal zich misschien al wat meer nerveus voelen dan de eerste spreekbeurt. Met elke spreekbeurt zullen die angsten zich opstapelen, en niet veel later zal het kindje een volledig ontwikkelde plankenkoorts hebben.

Eens je enige ongemakkelijke gevoelens hebt opgekropt zullen, elke keer dat je daarna iets in je leven ervaart dat je angstig of gestresst maakt – of boos, of vernederd of beschaamd, of beoordeeld doet voelen (zoals gepest worden op school, of een meningsverschil hebben met vrienden of collega’s, of een relatie afbreekt etc) – die opgekropte gevoelens versterkt worden in jou, net zoals het voorbeeld van de spreekbeurt hierboven.

En wat nog meer is, gewoonlijk ontwikkelen we vervolgens echt nutteloze denkpatronen en gedragingen die alles nog erger maken.

We zijn gespecialiseerd in een unieke hypnose en hypnotherapie waarvan we geloven dat het de meest effectieve therapie is bekend over de wereld vandaag, om problemen die een emotionele of psychologische aspect in zich hebben te verhelpen.

Hypnose en hypnotherapie helpt u om alle opgekropte emoties los te laten die jouw sociale angst of sociale fobie veroorzaken. Zo kunnen je problemen permanent worden verholpen.

Waarom Hypnose Praktijk?