ANGST VOOR ONWEER & BLIKSEM OPLOSSEN MET HYPNOSE

OVERWIN JE ANGST VOOR ONWEER & BLIKSEM MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Merk je dat je onnodig ongerust wordt als je ziet dat onweerswolken zich verzamelen?

Laat het geluid van de donder en de bliksem je vullen met angst?

Onweersbuien zijn spannend en vaak spectaculaire natuurlijke gebeurtenissen – een klank- en lichtspel van de natuur zelf. Ze zijn natuurlijk niet altijd ongevaarlijk. Het onweer zelf is onschadelijk – het is alleen het geluid – maar de bliksem die het veroorzaakt is een krachtige en potentieel destructieve kracht die respect en voorzichtigheid vereist. Maar respect en voorzichtigheid hoeft jou niet tegen te houden om te genieten van het spektakel.

Het inzicht van waar de donder vandaan komt overwint niet je angst voor onweer

Waarom hebben sommige mensen een gevoel van angst als ze de donder horen, terwijl anderen ofwel het gewoon negeren of zelfs actief uitkijken naar het ‘vuurwerk’? Het is geen kwestie van keuze. De reactie die je ervaart als je de donder hoort gebeurt vanzelf – en kan precies het tegenovergestelde zijn van wat je zou ‘kiezen’. Weten dat donder geen kwaad kan helpt je niet om je beter te laten voelen.

Automatische emotionele reacties als deze zijn het gevolg van ingeprente associatie. Op een bepaald moment in het verleden hebben je hersenen gevoelens van angst die je ervaarde (die niets te maken hoeven te hebben gehad met de donder) verbonden met de klanken van de donder die je op dat moment kon horen (dit kan puur toeval zijn geweest). Zodra die verbinding is gemaakt, kan het geringste verre gerommel het gevoel van angst teweegbrengen.

Hypnose en hypnotherapie kan je helpen om de angst voor onweer te overwinnen

Het goede nieuws is dat, hoewel je misschien het gevoel hebt alsof je geen controle hebt over deze reactie, de negatieve associaties weer losgekoppeld kunnen worden en nieuwe associaties kunnen worden gemaakt. De eenvoudigste en meest effectieve manier om dit te doen is met behulp van hypnose en hypnotherapie – die je hersenen direct in een ‘programmeerbare’ staat brengt waar de verbinding voor het eerst werd gemaakt.

Hoe kan hypnose en hypnotherapie jou helpen om de angst voor onweer, donder of bliksem op te lossen?

Na onze hypnose-sessies zul je merken dat je:

  • een groeiend en diep gevoel van rust ervaart
  • het langer duurt voordat je merkt dat er een storm op komst is
  • soms vergeet om je bewust te zijn van die stormen
  • over het algemeen je tamelijk onverschillig kunt voelen als je de donder hoort
  • eigenlijk kunt genieten van het spektakel

Waarom Hypnose Praktijk?