ANGST VOOR HET DONKER OPLOSSEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Overwin je angst voor het donker met hypnose en hypnotherapie

Angst voor het donker is iets dat veel mensen in hun kindertijd achtervolgt, maar voor sommigen blijft deze angst ook in hun latere leven aanwezig. Ondanks de volwassen wetenschap dat ‘er niets is’, is de angst sterker en overschrijft het de logica.

ANGST VOOR HET DONKER OPLOSSEN MET HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Zoals elke angst, kan angst voor het donker op elk moment om vele redenen ontstaan, maar gelukkig is hypnose zeer effectief bij de behandeling van angsten en fobieën.

Er is een oud verhaal over een man die, toen hij nog een kind was, werd verteld door zijn vader dat hij nooit, maar dan ook nooit, in de oude krakende schuur achter het huis mocht komen. Toen deze man volwassen werd nam hij de boerderij over die hij omtoverde tot een bloeiend bedrijf, met uitzondering van de oude schuur.

Op een dag vroeg een vriend hem waarom hij niet niets had gedaan met de schuur en hij zei dat hij het echt niet wist. Hij dacht erover na en toen hij op een nacht wakker werd, ging hij naar beneden en pakte de oude roestige sleutel van de haak.

Hij ging naar de schuur, opende de deur en ging naar binnen. Scheen met zijn zaklamp in het donker en alles wat hij zag waren oude gereedschappen, roestige spijkers, gebroken vloerdelen en ga zo maar door. Alles wat het een zeer gevaarlijke plaats maakt voor een jonge jongen.

Hij was jaren niet in de schuur geweest omdat, hoewel zijn bewustzijn volwassen was, hij nog steeds de onbewuste houding van angst voor de schuur had die zijn vader had gebruikt om hem veilig te houden.

Met hypnose en hypnotherapie kunnen we je helpen om je onbewuste kennis over het donker uit te breiden, zodat je kunt genieten zonder angst.

Boek nu een sessie en bevrijd jezelf van die gedateerde ideeën & angsten.

Waarom Hypnose Praktijk?