ANGST VOOR BOTEN OF VAREN ELIMINEREN MET HYPNOSE

OVERWIN JE ANGST VOOR BOTEN – VAREN – ZEEREIS MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Ben je bang of angstig over boten, zee of een zeereis?

Betekent dit dat je bepaalde tochtjes niet kunt maken? Of bepaalde activiteiten niet kunt doen waar je anders van zou genieten?

Mensen kunnen zich om verschillende redenen zorgen maken over het feit van op of in de buurt van een boot zijn. Een slechte ervaring tijdens het varen, wanneer je ziek werd of bijvoorbeeld bang werd in een storm, zou ervoor kunnen zorgen dat je bang bent om met een boot te gaan varen. Of misschien is er iets onaangenaams gebeurd toen je een keer in de buurt van een boot was. Of misschien zag je een film met een bootramp, die je echt aangreep.

Wat de oorspronkelijke oorzaak ook is, je geest maakt een krachtige associatie tussen boten en gevaar – zo krachtig zelfs dat het denken aan een boot je angstig kan laten voelen. Je vertelt jezelf waarschijnlijk dat je geen reden hebt om je zorgen te maken, dat er elke dag miljoenen mensen veilig per boot reizen en dat er geen logische reden zou kunnen zijn waarom jij dat ook niet zou kunnen doen. Maar je geest lijkt niet te willen luisteren. Je voelt je nog steeds angstig.

Hoe fobische reacties zoals angst voor boten of een zeereis werken

Dingen die we leren als we in een toestand van verhoogde emoties zijn, met name angst, worden opgesloten in de amygdala (dit is het deel van de hersenen dat emotionele reacties reguleert). Ze worden dan een ‘trigger’ voor die emotie. Dus ‘boot’ staat gelijk aan ‘angst’. Zoals jij waarschijnlijk maar al te goed weet.

Maar hier is het goede nieuws!

Je hoeft hier niet voor altijd mee te blijven zitten. Je kunt loskomen van je angst voor boten en hier weer een comfortabel gevoel over krijgen met behulp van onze unieke hypnose en hypnotherapie.

We kunnen jou helpen om de angst voor boten, varen of een zeereis weg te krijgen door je onderbewustzijn opnieuw te programmeren, zodat je kan uitkijken naar een zeereis en er ten volle van kan genieten.

Waarom Hypnose Praktijk?