ANGST VOOR BIJEN OF WESPEN ELIMINEREN MET HYPNOSE

OVERKOM JE ANGST VOOR BIJEN OF WESPEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Laat het zoemen van een bij of wesp je hart sneller kloppen en je handpalmen zweten?

Vind je het moeilijk om buiten te kunnen genieten omdat je bang bent dat je misschien te maken krijgt met stekende insecten?

De bezorgdheid dat insecten je kunnen steken is niet irrationeel. Bijen- en wespensteken kunnen heel onaangenaam zijn en sommige mensen kunnen allergische reacties hebben en om die reden extra bezorgd zijn.

Wild wapperen bijvoorbeeld met je handen naar een bij die zoemt rond je hoofd is geen verstandig gedrag, omdat je het risico loopt hem ernstig te beanstigen en je het risico loopt dat hij zal aanvallen. Op deze manier heb je veel meer kans om gestoken te worden – hoewel de bij eerder zou proberen om weg te komen dan daadwerkelijk jou aan te vallen.

Maar dat weet je waarschijnlijk al.

Waarom maakt een angst voor bijen of wespen dat je je irrationeel gedraagt?

Je weet dat zwaaien met je armen je niet helpt. Je weet dat het de bijen agressief maakt en ze overzet tot zelfbescherming (=jou aanvallen) Maar het voelt alsof je het niet kunt helpen. Iets brengt je in paniek en in paniek kan niemand helder denken. En als je weet dat de aanblik van een wesp of het gezoem van een bij je in paniek zal brengen, lijkt het een goed idee om gewoon situaties waarin je deze kleine wezens kunt tegenkomen te vermijden.

Maar het probleem is dat je het niet volledig kunt vermijden als je een normaal leven wilt leiden. Soms kun je je op een plaats bevinden waar een wesp voorbij komt zoemen. En dan raak je in paniek.

Angst voor bijen is echt een angst voor de angst

De waarheid is dat het probleem niet de bijen of wespen zijn. Mensen leven al millennia lang met deze beestjes samen en hoewel sommige mensen soms gestoken worden en dat niet leuk is, weten we over het algemeen hoe we ​​vreedzaam met hen kunnen samenleven. Het probleem is de angst.

Natuurlijk is er bij bijen en wespen een echt element van bedreiging, maar als je objectief overweegt wat het gevaar van een steek van deze aard is, is het duidelijk dat de angst buiten alle proporties is.

Het maakt eigenlijk niet uit hoe je deze onevenredige ‘paniek’ reactie hebt verworven. Het goede nieuws is dat je gemakkelijk het niveau van antwoord dat je automatische ‘vecht of vlucht’ systeem genereert in je lichaam kunt ‘resetten’.

Zou het niet leuk zijn om te kunnen zitten in een tuin of in een park of te kunnen genieten van een barbecue met je familie en vrienden, zonder je te hoeven bekommeren over welke andere vormen van leven dit evenement zouden kunnen bijwonen?

Hoe kun je dit doen?

Hypnose en hypnotherapie kan je helpen om je angst voor wespen of bijen te overwinnen.

Na de hypnose sessies zul je merken dat:

  • je herinneringen aan het verleden met bijen/wespen incidenten beginnen te veranderen
  • je mentale beeld van deze wezens is getransformeerd
  • bijen en wespen niets meer lijken om je druk over te maken
  • je helemaal vergeet om over hen te denken
  • je je buiten veel meer kunt ontspannen en je op je gemak kunt voelen

“Hoi Walter, ik heb geweldig nieuws voor je: ik ben helemaal niet bang meer voor wespen!
Ik kan nog steeds niet verdragen dat er een beest rond m’n hoofd hangt, maar kan net zoals andere mensen nu rustig reageren. We hebben ondertussen al 2 keer een BBQ gedaan en dat is fantastisch goed gegaan. Toen plots een wesp voorbij vloog, zei ik tegen m’n zoon: “Oh, het is maar een wesp” en hij wist niet wat hij hoorde. Geweldig toch! Ik kan ook weer naar de markt gaan en lekker ontspannen rondlopen, of gewoon m’n brommer nemen en een ritje maken. Je hebt mijn leven en dat van m’n gezin veranderd. Bedankt!!”
Nancy N.

Waarom Hypnose Praktijk?