SMETVREES OVERWINNEN MET HYPNOSE

SMETVREES OVERWINNEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE IN SLECHTS TWEE TOT DRIE SESSIES!

Merk je dat je je de hele tijd zorgen maakt over hygiëne en netheid?

Hebben vrienden of familie je weleens verteld dat je onnodig geobsedeerd bent door bacteriën en infecties? Dan heb je waarschijnlijk last van smetvrees.

‘Reinheid naast goddelijkheid” zegt een oud spreekwoord en een ander spreekwoord vertelt ons dat “een beetje kennis een gevaarlijk iets kan zijn”. Natuurlijk moet je jezelf je gezin en je huis goed verzorgen zodat je het risico op infectie minimaliseert. En we voelen ons goed als we weten dat dingen er goed uitzien. Dat is het ‘godszaligheid’ gedeelte – je goed voelen over jezelf.

We weten over ziektekiemen (bacteriën) dat ze de neiging hebben om zich te verspreiden op oppervlakken die niet zijn schoongemaakt of op voedsel dat niet hygiënisch is bereid en dat mensen ze snel kunnen verspreiden via aanraking. Maar deze ‘weinige kennis’, terwijl het op zichzelf helemaal waar is, ligt zo ver van het volledige verhaal af dat het je op een dwaalspoor kan zetten, zonder dat je het zelf in de gaten hebt.

Hoe een angst voor bacteriën of smetvrees je het leven zuur kan maken

Dit komt omdat je moet beslissen ‘hoe schoon schoon is?’ Hoe weet je wanneer je ‘genoeg’ hebt gedaan? Is het doel om een infectie te voorkomen, helemaal niet, ooit of gewoon om het een beetje meer onwaarschijnlijk te maken dat je besmet zult raken? Als je moet geloven wat je op TV ziet, leven we in groot gevaar en moet je producten kopen die beloven om 99% van alle bekende bacteriën te doden of je bent gedoemd.

Dat soort reclame, in combinatie met de media hysterie die zo vaak uitbraken over besmettelijke ziekten, kun je begrijpelijkerwijs angstig worden. Niemand wil zichzelf of hun gezin ziek laten worden. Angst brengt echter zijn eigen problemen met zich mee. Het voedt zich met zichzelf, zodat je in een spiraal van bezorgdheid terecht kunt komen en je nooit kunt ontspannen. Ook al vertelt je gezonde verstand je dat je te ver gaat, je kunt het gewoon niet stoppen.

HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE KAN JE HELPEN OM SMETVREES TE OVERWINNEN

Er is een manier waarop je deze vicieuze cirkel kunt doorbreken.

Een fobie voor bacteriën, is als elke andere fobie, een onbewuste reactie, en de beste manier om dat aan te pakken is door het onderbewustzijn, waar het allemaal begon, opnieuw te trainen. En dat doen we met hypnose en hypnotherapie in onze praktijken.

Na onze hypnose-sessies zul je merken dat:

  • je een diep gevoel van rust voelt in je lichaam en geest
  • zorgen en angsten helemaal vanzelf verdwijnen
  • dat je een meer evenwichtige aanpak ontwikkelt en waarschijnlijk minder bewogen bent
  • je beeld over bacteriën in het grote plaatje op de juiste manier wordt hersteld
  • je je veel gelukkiger voelt!

Tags : Smetvreesbang om ziek te wordenangst voor bacteriën

Waarom Hypnose Praktijk?