ANGST OM NAAR EEN DOKTER TE GAAN ELIMINEREN MET HYPNOSE

OVERWIN JE ANGST OM NAAR EEN DOKTER TE GAAN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Hoe je rustig en vol vertrouwen een arts kunt bezoeken

Naar de dokter gaan – ongeacht de reden – kan ontmoedigend zijn, zelfs als je de vriendelijkste en slimste arts op aarde hebt (in dat geval heb je echt geluk!). Hoewel een medische controle vaak wordt vergeleken met een servicebeurt voor de auto, kan deze analogie je angstig maken. Een auto heeft geen gevoelens. Of dromen. Of nachtmerries. Of mensen die afhankelijk van ze zijn.

Jij wel.

Dus om de angst voor artsen te overwinnen is het beste wat je kunt doen om dit verschil te erkennen.

Je moet je arts in sommige opzichten als je monteur kunnen zien

Natuurlijk is de auto analogie in bepaalde opzichten toepasselijk. Zelfs als je een supernieuw model hebt, weet je dat de functies regelmatig gecontroleerd moeten worden. Loopt hij soepel? Hoe is het brandstofverbruik? Hoe zit het met de uitstoot? Zijn de remmen veilig? Knipperen er lampjes op het dashboard? Welke corrigerende maatregelen moeten er worden genomen? Is dit voertuig nog rijklaar? Is er een specialistische ingreep nodig?

Het is niet veel anders voor een gezond menselijk lichaam. Je weet dat het zinvol is om een ​​oogje te houden op je dieet, je spijsvertering, je gezichtsvermogen, je gehoor, je bloeddruk, je slaap en het doen van oefeningen. Veel van dit kun je zelf doen, maar soms heb je hulp van buitenaf nodig. En als er ‘waarschuwingslichten’ gaan knipperen – onverklaarbare symptomen die niet vanzelf overgaan – weet je dat het tijd is om een deskundig advies te krijgen van een arts.

‘Angst voor de dokter’ onstaat uit ervaring en verbeelding

Maar nu je die factoren kent die je onderscheiden van een machine kun je er echt wat aan gaan doen. Je hebt vast wel eerdere ervaringen gehad met gezondheidsproblemen. Je kent mensen die ernstige ziekten hebben gehad. Je hebt misschien beladen ervaringen met artsen in het verleden gehad. Je kunt je de impact van de ziekte op jouw leven en die van je familie voorstellen. Dus je zorgen maken over wat de dokter zou kunnen gaan zeggen is volkomen natuurlijk.

Misbruik van je verbeelding kan ernstige schade aan je gezondheid toebrengen

Mensen hebben een zeer krachtige verbeelding. We kunnen ongelooflijk overtuigende scenario’s voor onszelf creëren, met zeer weinig of zelfs helemaal geen informatie. We zijn vooral goed in het creëren van rampscenario’s en we beelden ons het ergste in. Dit kan handig zijn als het ons aanmoedigt om de nodige stappen te ondernemen om de ingebeelde ramp af te wenden. Maar als we in plaats daarvan onszelf bang maken en passief worden, maken we echt misbruik van onze verbeelding.

Met behulp van hypnose en hypnotherapie kun je je verbeelding beheersen en je angsten overwinnen. De manier om de angst die je hebt voor artsen te overwinnen en de hulp en het advies te krijgen die je nodig zou kunnen hebben is om weer de leiding te nemen over je verbeelding en dit in de juiste richting te leiden. De beste manier om je verbeelding direct in een gezonde richting te sturen is om de kracht van hypnose en hypnotherapie te gebruiken – de sleutel tot de meest krachtige staat van leren die we kennen.

Boek een afspraak om ervoor te zorgen dat je je comfortabel kunt voelen over alle medische diensten en advies.

Hoe kan hypnose en hypnotherapie jou helpen om de angst voor dokters op te lossen?

HET PROBLEEM: Je weet logisch dat een doktersbezoek geen rampzalige gevolgen heeft, je wilt niet bang zijn om naar een arts te gaan. Maar dat lukt niet zomaar, je hebt een sterke angst die je zelf niet kan bedwingen.

DE OPLOSSING: Hypnose gebruiken om met dat deel van jou die de angst veroorzaakt, met je onderbewustzijn te werken, zodat je een kans hebt om dat krachtige onderbewustzijn opnieuw te programmeren… Zodat je een kans hebt om ECHT je probleem op te lossen bij de bron… het onderbewustzijn. Met behulp van hypnose en hypnotherapie.

Tags: bang voor doktersangst voor de dokterangst voor artsen

Waarom Hypnose Praktijk?