ANGST OM FOUTEN TE MAKEN OPLOSSEN MET HYPNOSE

ANGST OM FOUTEN TE MAKEN OVERWINNEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Word je gestrest of angstig door de angst om fouten te maken?

Heb je het gevoel onder druk te staan om alles ‘perfect’ te moeten doen?

Hoewel het geweldig is om dingen ‘goed’ te doen en anderen te laten denken dat je goed bent in wat je doet, is al te bezorgd zijn over fouten eigenlijk wat je minder effectief maakt. Dit komt omdat je je onzeker voelt of angstig bent over wat je doet waardoor je emotionele opwinding je denken kan overschaduwen en wat maakt dat je je moeilijk kunt concentreren. Het is een onmogelijke opgave – terwijl jij probeert om de dingen goed te doen gaan de dingen waarschijnlijk verkeerd.

Is het verkeerd om te proberen te voorkomen dat je fouten maakt?

Je moet zeker proberen om de dingen goed te doen? Nu, ja, tot op een bepaalde hoogte! Het is zinvol om erachter te komen wat je moet doen en hoe je het moet doen, om zo efficiënt en competent mogelijk je taken uit te kunnen voeren. Maar als jij (of anderen) ten alle tijden perfectie verwachten, zorgt dat voor problemen en loop je hiermee vast. Want het maakt niet uit hoe goed je bent in wat je doet, fouten zullen gemaakt worden.

Het streven naar perfectie is als een gevangenis

Het antwoord is niet te streven (of te doen alsof) je perfect bent. Het antwoord is om een ​​andere houding aan te nemen ten opzichte van fouten. Wat betekent het maken van fouten? Betekenen ze dat je een nutteloos mens bent, een totale mislukking? Of betekenen ze dat de wereld niet volledig controleerbaar is en dat je kunt leren van wat er werkelijk gebeurt? Als je fouten kunt zien als toegangspoort tot nieuwe kennis in plaats van als een teken van mislukking, zul je veel meer bereiken in het leven.

Er zijn vele redenen waarom mensen geloven dat ze perfect moeten zijn en het kan moeilijk voelen en zelfs eng om dit idee los te moeten laten. Als je altijd al is verteld en als je gelooft dat fouten maken betekent dat je een mislukking bent, hoe kun je dat dan nu omdraaien en die mensen vertellen dat ze er naast zaten? Het is alsof je een ander mens bent geworden. Maar zou het niet geweldig zijn om vrij te zijn?

En dit is makkelijker dan je denkt.

Hypnose en hypnotherapie kan helpen je beperkende overtuigingen los te laten

Na onze hypnose-sessies zul je merken dat je:

  • Een geweldige versoepeling en vermindering van de spanning ervaart
  • Een nieuw perspectief over effectiviteit en competentie ontwikkelt
  • Voelt dat je niet meer verscheurd wordt tussen tegengestelde krachten
  • je ontspannen voelt en vol vertrouwen bent over het gebruik van foutjes als een bron voor je eigen ontwikkeling
  • Zoveel meer gaat genieten van het leven en de uitdagingen!

Tags : angst om fouten te makenbang om fouten te makenangst voor fouten te maken

Waarom Hypnose Praktijk?