AGORAFOBIE OPLOSSEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Agorafobie oplossen met hypnose en hypnotherapie

AGORAFOBIE OVERWINNEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Agorafobie – ook bekend als ruimtevrees, pleinvrees, straatvrees onder andere – is in de meeste gevallen een zeer beklemmende angst die werkelijk mensen ‘gevangen houdt’ in een zeer beperkte leefruimte waar ze zich ietwat veiliger voelen. Hierdoor missen deze mensen al het plezier en opwinding van het leven dat hun te wachten staan buiten die deuren.

De ware betekenis van agorafobie is angst hebben voor drukte (pleinvrees), maar voor veel mensen is het veel meer dan dat.

Angst- of paniekaanvallen die meestal plaatsvinden op één plek kunnen zich verspreiden naar andere plaatsen, totdat je het moeilijk vindt om ergens te zijn tenzij ‘ontsnappen’ eenvoudig is.

Uiteindelijk kan het zo erg worden dat je je alleen thuis veilig voelt. Het onbewuste overlevingssysteem in de hersenen wordt ‘hyperactief’ en begint op vrijwel elke situatie te reageren met angst- of paniekaanvallen.

Hier kan je meer lezen over agorafobie.

Effectieve behandeling voor agorafobie door het toepassen van hypnose en hypnotherapie

Het overwinnen van agorafobie of pleinvrees vereist dat de hersenen worden getraind dat de situatie eigenlijk veilig is en dat het niet nodig is om angstresponsen te genereren. Hoewel er vaak medicatie wordt voorgeschreven als behandeling voor de agorafobie is herprogrammeren van het onderbewustzijn wat er echt voor nodig is.

Hypnose en hypnotherapie is hiervoor effectief want het houdt de geest kalm en ontspannen terwijl er moeilijke situaties of ervaringen worden herprogrammeerd als ‘veilig’, zodat je de geest kunt trainen om anders te reageren.

Na de sessies zal je opmerken dat je zonder problemen terug uit eten kan gaan, naar de cinema gaan of gewoon lekker gaan shoppen zonder last te hebben van angstaanvallen.

Hoe kan hypnose en hypnotherapie jou helpen om agorafobie op te lossen?

HET PROBLEEM: Je weet gewoon dat je veilig bent daarbuiten, je wilt niet bang zijn om bv naar de cinema te gaan. Maar dat lukt niet zomaar, je hebt een sterke angst die je zelf niet in de hand hebt.

DE OPLOSSING: Hypnose gebruiken om met dat deel van jou die de angst veroorzaakt, met je onderbewustzijn te werken, zodat je een kans hebt om dat krachtige onderbewustzijn opnieuw te programmeren… Zodat je een kans hebt om ECHT je probleem op te lossen bij de bron… het onderbewustzijn. Met behulp van hypnose en hypnotherapie.

Waarom Hypnose Praktijk?