ANGSTEN & FOBIEËN OVERWINNEN DOOR HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Angsten Overwinnen Met Hypnose!

Overwin je angsten & fobieën door middel van hypnose en hypnotherapie

OVERWIN JE ANGSTEN MET HYPNOSE

Laat hypnose jouw irrationele angsten wegnemen

Voel je je vaak angstig, ook al weet je dat er niets is om je zorgen over te maken?
Hebben je gedachten en emoties jou onder controle, of juist andersom?

Je zorgen maken en bang zijn is extreem onaangenaam

Je hart gaat tekeer. Je borst voelt bekneld. Je maag lijkt omgedraaid. Je begint te zweten.
Je wilt wanhopig wegrennen – maar waarheen? Je voelt je misschien ziek. Je kunt niet helder nadenken.
Je weet zeker dat er iets vreselijks gaat gebeuren.

Waar is angst voor?
Angst zou niet zo erg zijn als je echt op het punt zou staan om door een bus aangereden te worden of door een doorgedraaide leeuw opgegeten te worden.
Omdat je dan helemaal niet aan het nadenken bent.

Je zou dan aan de kant springen of zo snel mogelijk een boom in klimmen.
En je zou zo blij zijn om er levend vanaf te komen dat je het zweet of de omgedraaide maag nauwelijks door zou hebben.

Dit is immers waar angst voor dient. Angst is om je te stimuleren om onmiddellijk, direct, instinctief en levensreddende actie te ondernemen.
Als je echt in gevaar bent, dan is angst een heel toepasselijke reactie – en handig!

Waarom je bang kan zijn als je helemaal veilig bent

Maar de kans is groot dat je deze gevoelens en gedachten hebt wanneer je helemaal veilig bent en er geen gevaar dreigt.
Je staat niet op het punt om dood te gaan. Je staat niet op het punt om aangevallen te worden.
Je hebt waarschijnlijk gewone mensen om je heen die hun gewone leven leiden, net als jij.

Natuurlijk, sommige mensen kunnen een beetje vreemd zijn, of misschien mogen ze je helemaal niet, maar omgaan met moeilijke mensen is een normaal onderdeel van het dagelijks leven.

Dus, hoe komt het dat je je altijd zo enorm angstig en bezorgd voelt om dingen?

Wanneer angst een gewoonte wordt die uit de hand loopt

Nou, misschien verrast het je om hierover te horen, maar, zoals alle menselijke reacties kan je bang en ongemakkelijk voelen een gewoonte worden.
Misschien heb je in het verleden momenten gehad waarop je oprechte redenen had om angstig te zijn over wat er met je zou kunnen gebeuren,
maar op een of andere manier is dit gevoel ook komen opspelen in veel andere situaties waar dit gevoel niet thuishoort.

En omdat angst zichzelf voedt, wordt het steeds erger als je je focust op hoe erg dingen kunnen gaan worden,
en kan dit gevoel uiteindelijk je leven overnemen waarna je gevangen zal zitten in een ijzeren kooi vol zorgen.

Hypnose kan de gewoonte van angst voorgoed doorbreken

Maar je hoeft hier niet langer last van te hebben. Overwin angst met hypnosesessies die de kooi openen waardoor je vrij bent om je leven weer met zelfvertrouwen en optimisme te leven.

Na de hypnose sessies zal je ervaren dat je:

– Het gevoel hebt dat er een grote last van je schouders valt
– Over het algemeen relaxter in het leven staat
– De essentiële emotionele controletechniek waar deze sessie om draait verrassend snel kunt leren en gebruiken
– Emotionele controle in meer verschillende situaties gaat gebruiken
– Veel meer het gevoel hebt dat je de controle over jezelf in handen hebt
– Veel meer van het leven geniet!

Boek nu je therapiesessie en ga vol vertrouwen verder met leven.

ANGSTEN EN FOBIEËN OVERWINNEN MET HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Je hoeft niet met angsten of fobieën te leven. Het is meermalen bewezen dat het zeer goed mogelijk is om angsten en fobieën permanent te overwinnen door middel van hypnose of hypnotherapie. Neem vandaag nog contact met ons op via email, telefoon, het contactformulier of maak meteen je afspraak en we voorzien je vrijblijvend van alle informatie die je nodig hebt. Wacht niet langer, maar neem het heft nog vandaag in eigen handen en kom eindelijk van je angsten af.

Onredelijke angsten en fobieën oplossen door hypnose

Angst is een gezonde, natuurlijke reactie op gevaar. Wanneer je oog in oog staat met een levensbedreigende situatie brengt angst je lichaam in de juiste staat om te vluchten óf te vechten. Wanneer angst echter geen reactie is op daadwerkelijk gevaar kan het normaal functioneren in de weg staan. In zijn meest extreme vorm, waarbij de angst verlammend kan werken, spreken we ook wel over fobieën. Hoewel er weleens gekscherend over fobieën gesproken wordt, zijn fobieën een veelvoorkomend probleem waar vele mensen uit alle lagen van de bevolking worstelen. Gelukkig is het ook zeer goed mogelijk om onredelijke angsten en fobieën te overwinnen. Verschillende onderzoeken wijzen hypnose bovendien aan als één van de meest effectieve manieren om permanent fobieën of angstaanvallen te overwinnen.

Als je hulp nodig hebt met angsten, fobieën of paniekaanvallen kan hypnose en hypnotherapie u helpen. Wij worden heel vaak geconsulteerd voor angsten, fobieën en paniekaanvallen in onze praktijken over heel Nederland.

Een van de zaken waarvoor mijn cliënten binnenkomen is voor een soort angst gekend als sociale angst. Dit is in feite een angst om beoordeeld, afgewezen, bekritiseerd, uitgelachen of vernederd te worden door anderen.

Buiten sociale angst zie ik ook veel cliënten die een veralgemeende angst hebben die min of meer constant aanwezig is in hun leven, zonder enige specifieke of logische oorzaak. Het lijkt op een gespannen gevoel welke men heeft zonder te weten waarom dat het aanwezig is.

Tekenen dat je aan een fobie of angststoornis lijdt

Wanneer je aan een fobie of angststoornis lijdt uit zich dit veelal in verschillende symptomen:

  • In bepaalde situaties ga je oncontroleerbaar trillen;
  • Je zweet overmatig;
  • Je wordt misselijk en/of krijg hoofdpijn;
  • Je lijdt aan hartkloppingen;
  • Je krijgt het warm of bloost;
  • Je hebt moeite om uit je woorden te komen.

Verschillende soorten fobieën

Enkele van de meest voorkomende fobieën zijn een onredelijke, verlammende angst voor kleine ruimtes, spinnen of vliegangst. Het is een angst voor een specifieke situatie of voorwerp, die veelal zijn wortels vindt in de jonge jaren en in de loop der tijd in heftigheid toeneemt.

Sociale angsten

Sociale angsten of een sociale fobie is een extreme angst en ongemakkelijkheid in sociale situaties. Een angst om bekeken te worden of door anderen te worden beoordeeld kan overweldigend zijn. Hoewel je in de meeste gevallen weet dat de angsten en het daaropvolgende gedrag niet redelijk zijn, heb je het gevoel dat je geen controle over je gevoelens en gedrag hebt. Sociale angsten kunnen zowel optreden in een specifieke sociale situatie, zoals bij podiumvrees of kan zich voordoen in alle situaties waarbij je met anderen in contact komt. Sociale fobieën komen veelal voort uit situaties of gebeurtenissen die zich in de kinderjaren hebben voorgedaan.

Oorzaken van angsten of fobieën

Angsten en fobieën beginnen over het algemeen vroeg en kunnen zich om verschillende redenen voordoen. Hoewel er signalen zijn dat een gevoeligheid voor onredelijke angsten in families voorkomt, is het niet duidelijk of dit een gevolg is van erfelijkheid of aangeleerd gedrag. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een kind een fobie bij een volwassene observeert en overneemt. Ook spelen traumatische gebeurtenissen en de balans van bepaalde chemicaliën in de hersenen een rol. Door middel van hypnose kunnen we in het onderbewustzijn op zoek gaan naar de oorzaak van jouw specifieke angst of fobie en vervolgens tot een oplossing komen.

FOBIEËN EN ANGSTEN BEHANDELEN MET HYPNOSE

Hypnose of hypnotherapie kunnen een waardevol middel zijn om blijvend fobieën en angsten te behandelen. Waar in veel andere therapieën veelal wordt gewerkt met blootstelling aan de bron van de angst (exposure therapy), kiezen we met hypnose voor een andere route. Een route die minder stressvol is voor de cliënt, en tegelijkertijd in veel gevallen ook effectiever is én sneller tot resultaten leidt.

Door middel van hypnotherapie achterhalen we de onderliggende oorzaak van de angst of fobie en werken we met het onderbewustzijn om dit probleem op te lossen. Ook nemen we schadelijke, negatieve gedragspatronen weg en vervangen we deze door gedragspatronen die je in staat stellen om de bron van je angsten op een kalme, positieve en constructieve manier onder ogen te komen.

Fobieën, angstaanvallen en onredelijke angsten zijn per definitie bijzonder geschikt voor deze wijze van behandeling. Ze zijn immers niet geworteld in een objectieve realiteit, maar puur een gevolg van een onderbewustzijn dat met onverwerkte zaken of destructieve gedachtenpatronen worstelt.

Angst en fobieën overwinnen zonder medicatie

Hoewel hypnose en hypnotherapie geen wondermiddel zijn dat voor ieder denkbaar probleem een oplossing biedt, zijn angstaanvallen en fobieën in de meeste gevallen blijvend op te lossen door middel van onze behandeling. Hiermee is het dan ook mogelijk om angsten en fobieën te overwinnen zonder medicatie of andere behandelmethodes die meer schade dan profijt opleveren.

Overwin je angst of fobie met hypnose & hypnotherapie

Worstel je met angsten of fobieën? Dan is hypnose een bewezen effectieve behandelmethode. Een behandelmethode die bovendien snel resultaat oplevert: In veel gevallen merken cliënten na een enkele behandeling al een significante verbetering. Je zult zekerder door het leven gaan, wat op alle vlakken voor een toename in levensgenot zorgt.

Wacht niet langer. Neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vrij van onredelijke angsten, fobieën en angstaanvallen. Bel, mail, vul het contactformulier in of maak meteen je afspraak en een van onze ervaren, gedreven medewerkers bespreekt alle mogelijkheden met je. Je zult merken dat de angsten of fobieën waar je al zo lang mee worstelt geen vastgesteld feit zijn en dat een leven zonder angsten niet enkel mogelijk, maar ook bereikbaar is.

Meer weten over angst overwinnen met hypnose!

De eerste stap heb je al gezet: Je bent op zoek gegaan naar een oplossing voor je probleem en wilt je angst overwinnen. Laat ons je nu helpen om die strijd ook te winnen. Bel, mail of boek rechtstreeks je afspraken in en we gaan zo snel mogelijk met je aan de slag.

Scroll Up